20.09.2024.
HomeSportIgmanu tri boda protiv Slobode

Igmanu tri boda protiv Slobode

U okviru 7. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, Igman je danas u Konjicu slavio protiv Slobode. Rezultat je bio 1:0.

Kontra Slobode u četvrtoj minuti, Cvijanović je zaobišao Ćemana koji je istrčao, ali je otišao previše u stranu i ništa nije mogao napraviti.

Deset minuta kasnije nova šansa za Slobodu. Centrirao je Šero iz kornera, a Janketić neometan s pet metara glavom šutira pravo u Ćemana.

Prijetili su zatim Hebibović i Tallo na drugoj strani, a u 27. minuti bilježimo loš udarac Hrvanovića.

Prekršaj Osmankovića u 39. mintui. Imao je žuti karton, viđena je komunikacija s VAR sobom i ostao je u igri.

Iz prvog poluvremena treba još izdvojiti 40. minutu. Herić je sjajno opalio s 25 metara, Trako odlično brani.

Do vodstva Igman dolazi u 56. minuti. Kenan Hebibović je šutirao glavom nakon kornera, Trako sjajno brani, ali na odbijanac je natrčao Velić i pogodio za 1:0.

Nova velika šansa za Igman u 61. minuti. Tallo je sjajno uposlio Hebibovića koji šutira s nekoliko metara, no Trako ostavlja Slobodu u životu.

Isključen trener gostiju, Marko Maksimović, u 85. minuti. Pružao je Maksimović ruku Kazlagiću, jasno sarkastično, da mu i na taj način pokaže koliko je zapravo nezadovoljan njegovim suđenjem, ali Kazlagić nije uzvratio.

Posljednju šansu je Sloboda imala u 90. minuti. Pokušao je Kurtalić sa 20 metara, lopta se odbila od jednog igrača Igmana i umalo prevarila Ćemana. Krajnjim naporom je intervenisao golman domaće ekipe.

Mogao je u posljednjim sekundama utakmice i do drugog pogotka, ali nije iskorištena kontra gdje su dva igrača izašla sama na golmana Slobode. Vratio se jedan igrač Slobode i spasio svoj tim.

Igman je poslije remija s Veležom i pobjede protiv Radnika tako vezao drugu pobjedu ima samo sedam bodova, dok je Sloboda s dva uz GOŠK koji je bez bodova trenutno glavni kandidat za ispadanje.

Naredno kolo Igmanu donosi gostovanje kod Sloge u Doboju, dok će Sloboda u Bijeljini biti protivnik Radniku.

Dodajmo ovome da ćemo sada od 18:00 sati pratiti duel Veleža i Sloge Meridian koji se igra u Mostaru.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti