16.09.2024.
HomeSportLoš start "zmajeva", pet golova primili u Ajndhovenu

Loš start “zmajeva”, pet golova primili u Ajndhovenu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u prvom kolu Grupe 2 elitne divizije Lige nacija na gostovanju kod selekcije Nizozemske sa 2:5.

Izabranici Sergeja Barbereza netaknutu mrežu u duelu na “Filips stadionu” u Ajndhovenu uspješno su čuvali tek 13. minuta kada je odbijenu loptu Džošua Zirkze glavom poslao iza leđa Nikole Vasilja.

Nisu “zmajevi” klonuli duhom pa su dvije minute kasnije zaprijetili preko Jusufa Gazibegovića a ono što nije uspjelo njemu jeste Demiroviću koji je hiruški preciznu asistenciju Denisa Huseinabašića u 27. minutu pretvorio u gol za 1:1.

Ipak, nije Nizozemce ovaj gol puno poremetio pa su u 42, minutu Tijani Reijnders i Zorkze izveli dobru akciju ali vezista Milana nije je krunisao golom.

I taman kada su svi na stadionu bili spremni za pauzu Reijnders je ihvatio odbranu BiH na spavanju i postigao gol.

Nizozemci su i u nastavku nastavili da diktiraju tempo meča a u 56. minutu defanziva zmajeva“ je ponovo ispoljila slabost. Reijnders je ovaj put bio asistent a Gakpo je “lalama” obezbijedio dva gola prednosti.

U 73. minutu sijevnuo je kontranapad BiH a lijevu stranu Nizozemaca probio je Esmi Bajraktarević. Tinejdžer (19) je u debiju u dresu “zmajeva” upisao aistenciju poslavši loptu sa velike udaljenosti u šesnaesterac i to tačno na nogu Edinu Džeki a iskusni golgeter takve prilike ne propušta.

Tri minuta kasnije Bajraktareviću koji tek što je ušao u igru je nedostajalo malo da izraste u junaka meča pošto mu se Džeko odužio sjajnom asistencijom ali ovaj put golman Bart Ferbrugen je bio oprezniji i izbio loptu otklonivši opasnost.

Sve dileme oko pobjednika riješio je Vaut Vehorst u 88. minutu a totalni krah BiH donio je Ksavi Simons golom za 5:2 u sudijskoj nadoknadi vremena.

Naredni meč BiH igra u utorak kada gostuje kod Mađarske koja je večeras pregažena od Njemačke sa 5:0

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti