16.09.2024.
HomeSportMlada reprezentacija BiH na Grbavici poražena od Austrije

Mlada reprezentacija BiH na Grbavici poražena od Austrije

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na Grbavici je igrala utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Austrije i nažalost pretrpila poraz, rezultatom 0:2.

Nakon šest odigranih mečeva računajući i ovaj večerašnji na stadionu Željezničara naš U-21 nacionalni tim ima svega tri boda, dok su Austrijanci sa nova tri boda došli do brojke od 11 bodova u ovim kvalifikacijama.

Selektori obje reprezentacije u ovaj duel na Grbavici ušli su u ovaj susret sa sljedećim sastavima:

BIH: Damjanović, Šušić, Čardaklija, Kovač, Kulašin, Mehmedović, Kahvić, Čelik, Šakota, Mustafić, Ibrišimović.

Austrija: Polster, Baidoo, Bookle, Estrada, Seidl, Braunoder, Ballo, Oswald, Adewumi, Sattlberger, Veratsching.

Prvo poluvrijeme donijelo dvije dobre prilike za Austrijance koji ih na sreću domaćih nisu uspjeli realizovati, Damjanović je bio na visini zadatak. Jedinu priliku na reprezentaciju BiH imao je Ibrahimovi, no njegov udarac odlazi preko gola. Rezultat prvog poluvremena bio je nepopularnih, 0:0.

U nastavku gosti dolaze do vodstva, nakon lijepe akcije golmana Damjanovića matirao je napadač FC Blau Weiss Linza, Simon Seidl. Bez obzira na vodstvo gosti nisu odustajali od terenske inicijative i čestih napada, Adewumi je imao priliku da poveća prednost Austrije no njegov udarac je otišao pored gola. U 77. minuti ponovo na scenu stupa Seidl, koji na asistenciju defanzivca Rapida, Benjamina Bocklea, pogađa za 0:2. Mogli su gosti do kraja i do veće prednosti, no Damjanović je bio na visini zadatka pa je do posljednjeg sudijskog zvižduka rezultat ostao nepromjenjen.

Mlada reprezentacija BiH će već za četiri dana igrati utakmicu predposljednjeg kola grupne faze kvalifikacija za EURO. Vinko Marinović i njegovi izabranici će na gostovanje U21 reperezentaciji Francuske.

Kvalifikacije za EURO, grupa H
U21 Bosna i Hercegovina – U21 Austrija 0:2 (S. Seidl 56’, 77’)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti