19.09.2024.
HomeNovostiPoznat identitet ubijene žene i osumnjičenog za ubistvo u Gradačcu

Poznat identitet ubijene žene i osumnjičenog za ubistvo u Gradačcu

Žena koja je ubijena sinoć u Gradačcu identifikovana je kao H.H. (1950.) iz gradačačkog naselja Požarike. Zbog postojanja osnova sumnji da je počinio krivično djelo Ubistvo, policija je uhapsila M.S. (1991) iz Zelinje, Gradačac, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Naveli su da su i dalje u toku istražne radnje po nalogu dežurne tužiteljke.

“Nakon kriminalističke obrade, M.S. će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat  Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležno postupanje”, dodali su iz MUP-a.

Podsjetimo, sinoć oko 19 časova i 40 minuta Policijskoj stanici Gradačac prijavljeno je da se čuje vika i galama u naselju Požarike u Gradačcu, a zatim je ponovo prijavljeno da se na istoj lokaciji u neposrednoj blizini osnovne škole Požarike nalazi tijelo ženske osobe bez znakova života.

Tim Službe hitne pomoći Doma zdravlja Gradačac, policijski službenici Policijske Stanice Gradačac i istražioci Odjeljenje Kriminalističke policije Policijske Uprave  Gradačac, potvrdili su navode prijave konstatujući smrt ženske osobe, a o događaju je upoznata i dežurna tužiteljka Kantonalnog Tužilaštva.

Uviđaj su izvršili istražioci Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP Tuzlanskog kantona i Policijske Uprave Gradačac. Jedno lice koje se dovodi u vezu sa navedenim događajem je privedeno u službene prostorije Policijske Uprave Gradačac, potvrđeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti