08.09.2024.
HomeSportPredstavljen Vinko Marinović, Emir Spahić se nije pojavio na konferenciji za medije

Predstavljen Vinko Marinović, Emir Spahić se nije pojavio na konferenciji za medije

Bosanskohercegovačku sportsku javnost je protekle srijede iznenadila vijest o promjeni na čelu U-21 fudbalske reprezentacije naše zemlje.

Na sjednici Komitet za hitnost N/F SBiH odlučeno je da se sa Igorom Jankovićem sporazumno raskine saradnja, a za novog selektora imenovan je Vinko Marinović koji je dobio četverogodišnji ugovor.

Marinović je danas izašao pred novinare, a sa njim se trebao pojavio i direktor nacionalnih selekcija Emir Spahić. Međutim, bivši kapiten seniorske reprezentacije navodno se ne osjeća dobro i nije došao na konferenciju za medije

“Izvinjavam se što je došlo do hokejaške izmjene. Spahić je došao s puta, ne osjeća se dobro, primio je infuziju”,kazao je Adnan Džemidžić, generalni sekretar N/F SBiH.

Medijima se potom obratio i Vinko Marinović.

“Već sam bio selektor mlade reprezentacije i opet sam tu. Nova vizija je i za mene jako bitna. Želja nam je da što više igrača stvorimo za A selekciju. Period koji je pred nama obavezuje nas da napravimo i dobar rezultat”, kazao je Marinović, dodavši:

“Radit ćemo dosta, imamo dovoljno vremena da kroz mladu selekciju stvorimo igrače za A selekciju. Pokušat ćemo približiti i sistem igre A reprezentacije.”

Marinović je naglasio da će Danimir Milanović biti njegov prvi saradnik, a ostali pomoćnici će biti imenovani u dogovoru s direktorom reprezentacije. Izjavio je kako će računati na najkvalitetnije igrače, a da neće biti privilegovanih igrača i klubova.

Novi selektor debitovat će 6. septembra kada će naš mladi nacionalni tim u sklopu kvalifikacija za EURO 2025 ugostiti Austriju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti