08.09.2024.
HomeNovostiNa području Tuzlanskog kantona pronađeni oružje, eksplozivna sredstva, municija i droga

Na području Tuzlanskog kantona pronađeni oružje, eksplozivna sredstva, municija i droga

U pretresima na više lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađeni su oružje, eksplozivna sredstva, municija i droga, saopšteno je danas iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.

U pretresima prostorija, pomoćnih objekata i automobila koje koriste lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela pronađen je pištolj “blonj”, startni pištolj “ekol”, improvizovana puška ručne izrade, 10 ručnih bombi, tri okvira automatske puške, više od 700 metaka, dva tromblonska metka, plastični eksploziv, droga i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Pretresi su izvršeni prema naredbama nadležnih opštinskih sudova, dok su pronađeni predmeti i materije privremeno oduzeti radi vještačenja.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva preduzimaju se dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela, a nakon izvršenih potrebnih vještačenja i drugih radnji, Tužilaštvu Tuzlanskog kantona biće podneseni odgovarajući izvještaji.

Pretres su izvršili juče pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, postupajući po operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikovanju izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga, imovinskih delikata i nedozvoljenog držanja oružja i municije.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti