22.07.2024.
HomeNovostiOpasno kuha u SDP-u: Nepoželjni ne žele biti preletači

Opasno kuha u SDP-u: Nepoželjni ne žele biti preletači

Poštovani,
nakon što se dole potpisani članovi SDP-a nisu našli na listi za gradsko vijeće Grada Tuzle za nadolazeće lokalne izbore, ili su, pak, odustali od liste zbog objektivnih razloga, pojavio se čitav niz špekulacija kojima se u javnosti licitira na način da će se upravo ta imena pojaviti na listama nekih drugih stranaka, da su im ponuđene neke druge funkcije, pozicije i sl. U cilju pravovremenog i ispravnog informisanja, a ne obazirući se na izvor tih informacija, kao ni na to ko ih u javnost plasira želimo, ovim putem, Vas informisati, a članstvu i simpatizerima SDP-a jasno i glasno poručiti da ideja socijaldemokratije živi pod kožom dole potpisanih članova kojima nije bitno da li trenutno obnašaju neku  funkciju ili ne i da, kao takva, nije podložna nikakvim drugim uticajima, ili političkom trgovinom.
Želimo naglasiti da smo u političkom smislu oduvijek bili vođeni samo principima jednakopravnosti, socijalne pravde i temeljnih ljudskih prava i sloboda i od tog kursa ne mislimo odustati.
Ideja koju kao dugogodišnji SDP- ovci u nosimo u srcu, jednostavno, ne poznaje filozofiju bezidejnih, jeftinih, “preletača” koji, nažalost, sve češće kreiraju politički život  našeg društva
Zauvijek dosljedni ideji i svom SDP-u.
Drugarski pozdrav,
Smrt fašizmu!
Merima Softić Sprečić
Alen Kapidžić
Elvis Baraković
Elvir Bijedić
Alen Ovčina
Miodrag Tanasilović

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti