21.07.2024.
HomeSportSloboda počela pripreme: Zajko Zeba novi sportski direktor

Sloboda počela pripreme: Zajko Zeba novi sportski direktor

FK Sloboda je u ponedjeljak počeo sa pripremama za novu sezonu, a novo lice u klubu je Zajko Zeba, koji će obavljati funkciju sportskog direktora.

– Mene za Tuzlu vežu lijepe uspomene, dvije godine sam igrao sa dosta uspjeha, sada je druga funkcija, nadam se da će biti prilično uspješna kao prošli put. Što se tiče ekipe, samog terena, biće teško, četiri ekipe ispadaju, moramo biti kvalitetne, mi ćemo se truditi da to budu pojačanja i mislim da ćemo dobro izvagati, rekao je Zajko Zeba, pa dodao: – Sigurno da neće svi ostati koji su sada tu, ali to je na šefu stručnog štaba i trenerima, da vidimo ko će se nametnuti. Naša neka vizija je da damo šansu mlađim igračima i juniorima i da se na njima gradi neka nova Sloboda.

Trener Slobode Zlatan Nalić kaže da ekpia neosporno treba da se pojača ovoga ljeta za WWin ligu.

– Krećemo sa pripremama. Imali smo federalnu ligu za nas, roster igrača za tu ligu, sada to treba malo obnoviti, vidjećemo koliko ćemo uspjeti. Pokušaćemo da od budžeta koji imamo napravimo jednu konkurentnu Slobodu. Moja trenerska želja je da se pojačamo i nadam se da ćemo to uspjeti u narednom periodu, rekao je Zlatan Nalić, pa dodao:

– Znate da ove godine ispadaju četiri ekipe. Mislim da FK Sloboda i po veličini grada i po podršci, navijačama ne bi trebao da je uopšte upitan u ligi, ali sticajem okolnosti Sloboda je uvijek u nekom prefiksu opstanka u ligi. Ja kao trener Slobode i kao dijete ovog grada želim da skinem taj prefiks, jer Sloboda ni u bivšoj Jugoslaviji nije imala taj prediks kada je bilo mnogo kvalitetnijih i boljih ekipa. Vidjećemo koliko ćemo uspjeti budžetski da ostvarimo i da ćemo imati pomoć u tome. Bez podrške grada, strukutra ekonomije ne može se napraviti kvalitetan tim, a mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da budemo konkurentni.

O pripremama kaže:- Igraćemo jedan turnir19. i 20. Onda idemo na pripreme, gdje tačno ne znamo još. Ovdje su igrači koji su ostali od prošle sezone, imamo igrače koji će da se pojave na treningu 2-3 dana, kako bi mogli da selektiramo nešto. U suštini, prava pojačanja bi trebala naći u ovih 7-10 dana. Zajko Zeba će biti zadužen za taj sektor, a ja se nadam da će uprava kluba i Zajko naći kvalitetna pojačanja koja će nam dati snagu u Premijer ligi.

Od novih lica na treningu Slobode su fudbaleri Sarajeva Mihajlo Jovašević i Talha Tabaković koji su počeli pripreme sa FK Sarajevo, tu je i Kemal Osmanković, dosorašnji fudbaler Šibenika, zatim fudbaler Tuzla Cityja Hamza Redžić, zatim fudbaler Slaven Belupa Gabriel Eskinja, nekadašnji omladinac Tuzla Cityja, Ognjen Cvjetković, zatim Marat Žibanović, Anes Imoćanin, Hamza Bijelić, te Korejanac Kwon Hyuk, koji će se pokušati nametnuti Zlatanu Naliću.

Na prozivci su se pojavili: Azir Muminović, Muhamed Smajić, Harun Hadžibeganović, Faris Jašarević, Aleksandar Ignjatović, Hamza Redžić, Danis Bratovčić, Eldin Hasanbegović, Haris Hasanović, Alen Kurtalić, Adis Hadžanović, Ajdin Beganović, Dino Kalesić, Ajdin Mujić, Jakub Vilakić, Kenan Dervišagić, Obren Cvijanović, Said Husejnović, Nikola Komazec, Ensar Mešić, Kenan Delić, Marat Žlibanović, Kwon Hyuk, Mihajlo Jovašević, Anes Imoćanin, Gabriel Eskinja, Talha Tabaković, Kemal Osmanković, Hamza Bijelić, Ognjen Cvjetković, Hamza Redžić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti