21.07.2024.
HomeSportTuzlanska Sloboda dobila licencu za učešće u najvišem rangu

Tuzlanska Sloboda dobila licencu za učešće u najvišem rangu

Fudbalski klub Sloboda iz Tuzle dobio je licencu za nastup u WWin ligi Bosne i Hercegovine u sezoni 2024/25.

Potvrdio je to klub sa Tušnja na svojoj zvaničnoj web stranici.

“U sklopu vanredne primjene sistema licenciranja klubova FK Sloboda Tuzla podnio je zahtjev za učešće u takmičenju Premijer liga BiH za sezonu 2024/2025, a prilikom predmetnog razmatranja ustanovljeno je da su ispunjeni svi uvjeti.

Prvostepena komisija je pregladala izvještaj šefa Odjela za licenciranje klubova te izvještaje eksperata za pojedine kriterije, te je nakon uvida u cjelokupnu dokumentaciju utvrđeno da FK Sloboda Tuzla dostavio sve potrebne dokaze kojim se potvrđuje ispunjenost svih obaveza iz kriterija propisanih Upustvom za dostavu dokumentacije po svim kriterijima u postupku licenciranja klubova za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2024/2025.

Prvostpena komisija za licenciranje u sastavu Fuad Mešanović, predsjednik, Srđan Lalić, prvi podpredsjednik, te članovi Miroslav Kodžoman, Maid Delić i Josip Čolić na sjednici koja je održana 18. juna 2024. godine donijeli su Odluku da se FK Sloboda iz Tuzle izdaje licenca za učešće u takmičenju Premijer liga BiH za sezonu 2024/2025”, saopćeno je iz FK Sloboda.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti