25.07.2024.
HomeNovostiTrifkoviću 15 godina zatvora zbog slučaja ubistva sarajevskih policajaca

Trifkoviću 15 godina zatvora zbog slučaja ubistva sarajevskih policajaca

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je priznanje krivice Marka Trifkovića u predmetu koji se odnosi na ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića (43) i Davora Vujinovića (46), te je optuženi osuđen na 15 godina zatvora.

Krajem maja Trifković je sporazumno priznao krivicu u predmetu koji se odnosi na ovaj zločin, koji je BiH šokirao 26. oktobra 2018. godine, a dogodio se u naselju Alipašino Polje.

Sudija Igor Todorović, nakon prihvatanja sporazuma, izrekao je presudu Trifkoviću, kojem je produžen pritvor, te je on nakon presude vraćen u Kazneno-popravni zavod Zenica.

Predmet protiv Trifkovića, podsjetimo, izdvojen je u odnosu na ostale optužene.

Prema navodima iz optužnice na policajce je pucao optuženi Sava Marinković, a na spisku optuženih je i Aleksandar Macan.

Prema navodima iz optužnice, Marinković, Macan i Trifković kobnog jutra u 4.15 dovezli su se u na Alipašino Polje u crnom seatu leonu, kojeg su prethodno ukrali, a sada su planirali ukrasti golf.

Macan je, dodaje se, sjedio u kabini golfa koji su zajedno pokušavali upaliti, dok je Marinković ostao u seatu na mjestu suvozača i čuvao stražu.

Marinković je, kako je navelo Tužilaštvo, pucao iz puškomitraljeza na policijsko vozilo koje je u tom trenutku naišlo, a u kojem su bili policajci.

Postupak protiv Marinkovića i Macana je tako odvojen i još uvijek nije završen, ali je u toku iznošenje završnih riječi.

Sklapanjem sporazuma Trifković je u potpunosti prihvatio ono što mu je optužnicom stavljeno na teret, te se odrekao prava na suđenje, kao i prava žalbe na visinu kazne.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti