20.06.2024.
HomeSportVrijeme je da policija i tužilaštvo stvari uzmu u svoje ruke: Bruka...

Vrijeme je da policija i tužilaštvo stvari uzmu u svoje ruke: Bruka kakvu BiH ne pamti!

Nova lakrdija s terena u Bosni i Hercegovini dolazi nam iz Druge lige FBiH – Sjever. Utakmica Svatovac – Radnički je sve osim regularna i čini se da je zaista došlo vrijeme da policija i tužilaštvo umiješaju svoje prste, a za početak bi trebali reagovati i organi Nogometnog saveza Federacije BiH koji su po propozicijama takmičenja nadležni za ovaj rang takmičenja.

U okviru 30. kola Druge lige FBiH – Sjever jučer su se sastali NK Svatovac i FK Radnički iz Lukavca.

Gosti su bili pod imperativom pobjede na stadionu Krušici u Poljicama, te su slavili rezultatom 2:1, ali pod nevjerovatnim okolnostima.

Poveo je gostujući tim pogotkom Enisa Imamovića u 44. minuti i pri rezultatom 0:1 na semaforu odlazi se na odmor.

Almir Kukić je domaćem timu donio izjednačenje u 67. minuti, da bi gosti do pobjede došli golom u 87. minuti koji je postigao Amar Džibrić.

Ne bi tu ništa čudno bilo da gol nije postignut onako kako je postignut. Domaći igrači su se bukvalno sklonili, a golman Dino Čizmić nije ni pokušao da interveniše.

 

Kako je to izgledalo, možete pogledati u ispod priloženom video zapisu.

Naime, kako NK Dinamo Donja Mahala koji je prvi na tabeli nema uslove za doigravanje za Prvu ligu FBiH, na to mjesto uskakao je drugoplasirani.

Svatovac je uoči posljednjeg kola bio na drugom mjestu i morao je izbjeći poraz od Radničkog, no vidjeli ste šta se dogodilo.

Ono što se dogodilo kod drugog gola Radničkog bio je prema našim nezvaničnim informacijama vid protesta igrača Svatovca koji su morali pustiti utakmicu jer je tako naredila Uprava kluba.

Dodajmo, da su upravo izvučeni i parovi za doigravanje za ulazak u Prvu ligu FBiH, što znači da pomenutim nadležnim organima ništa nije sumnjivo. Radnički je saznao protivnika, što znači da se na sjednici Takmičarska komisije neće raspravljati o ovom susretu.

Pitanje je da li će se nakon svega u ovo umiješati policija i tužilaštvo, a logičan odgovor bio bi “da”. Ovakvi slučajevi ne smiju se završiti bez kazni, a njihovi akteri moraju doživotno biti izbačeni iz fudbala.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti