08.09.2024.
HomeSportPrva liga FBiH: Sloboda i Stupčanica osvojile po jedan bod

Prva liga FBiH: Sloboda i Stupčanica osvojile po jedan bod

Danas je odigrano osam utakmica 27. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u kojem je nastavljena utrka za prvo mjesto i plasman u najviši rang.

 

 

U toj utrci nalaze se dvije ekipe, Sloboda i Stupčanica, a obje su danas “kiksale”. Sloboda je remizirala s Tomislavom u gostima rezultatom 0:0, a istim rezultatom je završen duel Radnika i Stupčanice. Time su obje ekipe ostale na četiri boda razlike. Sloboda je prvoplasirana sa 60, dok drugoplasirana Stupčanica ima 56.

Visoku pobjedu nad Jedinstvom na “Bilinom polju” ubilježio je Čelik, rezultatom 3:0. Strijelci za “Crno-crvene” bili su Međuseljac u 32., Hamzić u 83. i Mehić u trećoj minuti nadoknade vremena.

Važnu pobjedu u borbi za opstanak izborila je Zvijezda koja je slavila kod već otpisane Mladosti u Doboju kod Kaknja sa 3:0. Utakmica je riješena u drugom poluvremenu pogocima Vujića u 64., Tallisona u 86. i Rakića u trećoj minuti nadoknade vremena.

Od ostalih utakmica izdvajamo pobjedu Bratstva nad Simm Bauom, Goražda nad Gradinom, Gornjeg Rahića nad Budućnosti, te TOŠK-a nad Rudarom.

Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine, 27. kolo:

TOŠK 2:0 Rudar

Bratstvo 1:0 Simm Bau

Tomislav 0:0 Sloboda

Čelik 3:0 Jedinstvo

Gornji Rahić 4:0 Budućnost

Goražde 3:2 Gradina

Mladost 0:3 Zvijezda

Radnik 0:0 Stupčanica

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti