19.05.2024.
HomeSportJuniori Slobode savladali Sarajevo i osvojili Kup Bosne i Hercegovine

Juniori Slobode savladali Sarajevo i osvojili Kup Bosne i Hercegovine

Juniori Sarajeva i Slobode odigrali su napetu finalnu utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine, koja se pripala fudbalerima iz Tuzle nakon jedanesteraca.

U utakmici bez postignutih pogodaka tokom regularnog vremena, obje ekipe imale su svoje prilike, ali nisu uspjele realizirati šanse. Bordo momci, iako su imali više posjeda lopte, nisu uspjeli probiti čvrstu odbranu Slobode. Bakir Nurković, kapiten Sarajeva, istakao se kao glavni kreator napada, ali nije uspio pronaći put do mreže protivnika.

Odluka o pobjedniku pala je nakon izvođenja jedanaesteraca. Prvi je uspješno realizirao Čelik za Sarajevo, dok je Beganović bio precizan za Slobodu. Međutim, drugi jedanaesterac za Sarajevo zaustavio je golman Slobode, dok igrač s brojem 10 u redovima Slobode također nije bio uspješan.

Nurković je propustio svoj udarac u trećoj seriji, dok je Đukanović doveo Slobodu u prednost. Pramenković je bio precizan za Sarajevo u četvrtoj seriji, ali je Mešić postigao gol za Slobodu, donoseći im vodstvo od 2:3.

U posljednjoj seriji, fudbaler Sarajeva nije uspio pogoditi gol, što je rezultiralo pobjedom Slobode. Trofej Kupa Bosne i Hercegovine tako je završio u rukama ekipe iz Tuzle.

Sarajevo – Sloboda (0:1)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti