06.05.2024.
HomeNovostiZaplijenjeno više od 20 kilograma droge, 209 stabljika konoplje i oružje, uhapšeno...

Zaplijenjeno više od 20 kilograma droge, 209 stabljika konoplje i oružje, uhapšeno 14 osoba

U akciji kodnog naziva “Roma” zaplijenjeno je 20,4 kilograma droge i 209 stabiljka indijske konoplje, te je uhapšeno 14 osoba, dok su dvije nedostupne policiji i za njima su raspisane potjernice.

Pretresi su izvršeni juče na 13 lokacija na području Prijedora i jednoj lokaciji u Banjaluci, a uhapšeni su V.V., D.R., O.K., D.J., G.H., D.K, B.S., M.J., I.L., M.K. i D.V. iz Prijedora, B.K. iz Banjaluke, S.M. iz Modriče i M.U. iz Gradiške. Jedan osumnjičeni M.V. iz Zenice ranije je uhapšen u Doboju i po rješenju suda se već nalazi u pritvoru.

Lica lišena slobode su zbog počinjenog krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” predata u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, a određenom broju lica na teret se stavlja i krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili minsko eksplozivnih sredstava”.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Dragan Milojica je rekao da je operativna akcija zavedena u julu mjesecu prošle godine i da su ovo rezultati višemjesečnih aktivnosti policije i tužilaštva.

“U okviru višemjesečnih aktivnosti pronađena je laboratorija za uzgoj opojne droge marihuana sa 209 stabljika indijske konoplje. Takođe je pronađeno i oduzeto 18,6 kilograma marihuane, 1,24 kilograma kokaina, 790 grama opojne droge hašiš, šest automatskih pušaka, pištolj, motorno vozilo, veći broj mobilnih telefona, digitalne vage za precizno mjerenje, novac i drugi predmeti”, naveo je Milojica na današnjoj press konferenciji.

Policijska uprava Prijedor akciju je realizovala u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti