01.05.2024.
HomeNovostiJedna osoba smrtno stradala u požaru u Srebreniku, povrijeđena četiri vatrogasca

Jedna osoba smrtno stradala u požaru u Srebreniku, povrijeđena četiri vatrogasca

Jedna osoba smrtno je stradala zbog povreda zadobijenih u požaru koji je danas izbio u objektu “Dom smreka” u Srebreniku, dok su četiri vatrogasca prilikom intervencije povrijeđena, saopšteno je iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Portparol Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić rekla je da je policiji u Srebreniku u 14.25 sati prijavljen požar na objektu “Dom smreka”.

Ona je navela da su dežurna ekipa Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik i pripadnici lokalne Profesionalne vatrogasne jedinice izašli na lice mjesta gdje su zatekli lice čiji su inicijali N.K. /51/ iz Rapatnice koje je prevezeno u Hitnu u Srebreniku, ali je usljed zadobijenih povreda preminulo.

Sprečićeva je rekla da je dežurni ljekar Doma zdravlja Srebrenik konstatovao smrt ove osobe.

“Zbog udisanja štetnih gasova prilikom intervencije u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik javila su se četiri vatrogasca, od kojih su dvojica upućena u Univerzitetski klinički centar Tuzla u Kliniku za plućne bolesti, dok su dvojica nakon ukazane medidicnske pomoći upućena na kućno liječenje”, rekla je Sprečićeva.

Požar je lokalizovan, a uviđaj je u toku.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti