03.05.2024.
HomeNovostiDemokratska fronta TK protiv imenovanja Šekiba Umihanića za direktora UKC-a Tuzla

Demokratska fronta TK protiv imenovanja Šekiba Umihanića za direktora UKC-a Tuzla

Vlada Tuzlanskog kantona na sjednici održanoj 9. aprila tekuće godine imenovala je dr. Šekiba Umihanića na funkciju direktora UKC-a Tuzla, a on je ujedno i predsjednik Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona, zastupnik u Skupštini TK i šef Kluba SDA u Skupštini TK, navodi se u saopćenju Kantonalnog odbora Demokratske fronte Tuzlanskog kantona.
– Tačnije rečeno, SDA premijer i ministri u Vladi TK imenovali su svog kantonalnog predsjednika na funkciju direktora UKC-a Tuzla. Ministri iz DF-a u Vladi TK bili su protiv takvog imenovanja zbog postojanja kumulacije funkcija i svojevrsne stranačke privatizacije ove ustanove, te klasičnog sukoba interesa u ovom slučaju. Također, naglašavamo da je predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla gospodin Šefik Husić pomoćnik direktora UKC-a Tuzla za sestrinstvo – navodi se u saopćenju DF-a.
Podsjećamo, većinu u Skupštini Tuzlanskog kantona čine SDA sa 15 zastupnika i DF s četiri
– KO DF TK očekuje podnošenje ostavki od dr. Šekiba Umihanića ili na funkcije zastupnika u Skupštini TK i predsjednika Kantonalnog odbora SDA TK u što kraćem roku ili na funkciju v. d. direktora UKC-a Tuzla, kao i podnošenje ostavke navedenog gospodina Husića u istom smislu. Ukoliko to ne bude slučaj, KO DF TK preispitat će svoje dalje korake, smatrajući da takvoj SDA nije mjesto u vlasti, te da bi opozicija za takvu strukturu mogla imati ljekovite učinke – navedeno je u saopćenju DF-a TK.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti