12.06.2024.
HomeNovostiNekoliko osoba uhapšeno zbog napada u Stocu

Nekoliko osoba uhapšeno zbog napada u Stocu

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) potvrdilo je da je tokom dana policija privela nekoliko osoba koje se dovode u vezu s napadom na četiri mladića iz Stoca.

“Radeći na ovom slučaju, pripadnici MUP-a HNK su dana 9. 4. 2024. godine identifikovali i lišili slobode nekoliko osoba za koje postoji sumnja da su učestovali u počinjenju krivičnih djela. Takođe, utvrđeno je ko su vlasnici-korisnici četiri vozila koja se dovode u vezu s kritičnim događajem”, saopšteno je iz Tužilaštva.

Dodaje se kako se MUP i Tužilaštvo nastavljaju s preduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, u cilju otkrivanja svih napadača i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela, te procesuiranja počinilaca.

Podsjećamo, prema policijskim navodima, napad se dogodio u noći sa subote na nedjelju, oko ponoći, kada je grupa od desetak osoba s tri automobila presrela automobil kojim je upravljao M. A. (2004) iz Poplašića, Stolac, u kojem su bile još tri osobe.

Napadači su bejzbol palicama udarali po automobilu u vlasništvu M. A., a zatim su palicama pretukli i putnike iz vozila, kojima je ljekarska pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić” i Centru urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice Mostar

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti