07.05.2024.
HomeSportKup BiH: Sarajevo i Široki Brijeg prošli u četvrtinu finala nakon izvođenja...

Kup BiH: Sarajevo i Široki Brijeg prošli u četvrtinu finala nakon izvođenja penala

Danas su na rasporedu preostale četiri utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a dvije su već završene.

Na Stadionu “Tušanj” u Tuzli svojevrsni derbi ove runde Kupa Bosne i Hercegovine igrale su ekipe Slobode i Sarajeva.

U uvodu utakmice smo mogli vidjeti opreznu igru sa obje strane, što je uskratilo gledaocima veća uzbuđenja ili dobre prilike. Tek od 15. minute gosti uspostavljaju kontrolu nad utakmicom i veći posjed lopte.

Sarajevo je u vodstvo došlo praktično iz prve ozbiljne prilike. U 31. minuti Hasić je primio odličan centaršut, ušao u šesnaesterac i postigao lijep pogodak za vodstvo “Bordo” tima.

Nakon toga su uslijedile dvije prilike za Penarandu, ali pogadaka nije bilo. Domaći fudbaleri su bili “ograničeni” i nije im dozvoljeno previše prostora iz kojeg bi ugrozili gol gostiju. Tek u posljednjoj minuti Dervišagić šutira sa distance, ali lopta odlazi malo preko gola. Na odmor se otišlo sa rezultatom 0:1.

Drugo poluvrijeme je počelo skoro identično kao i prvo, s tim da su domaći fudbaleri bili ti koji su vršili veći pritisak. To im se isplatilo već u 51. minuti kada Delić pogađa na asistenciju Dervišagića za 1:1.

Držali su fudbaleri Slobode još neko vrijeme kontrolu nad igrom, a onda je ponovo Sarajevo preuzelo terensku inicijativu.

Gosti su imali odlične prilike preko Oliveire, Ziljkića, Čatakovića i Penarande, ali odbrana domaćih predvođena golmanom Muminovićem bila je na visini zadatka.

Kako se kraj utakmice bližio, tako su i gosti sve više napadali, želeći izbjeći izvođenje penala. U 88. minuti Čataković se ponovo našao u odličnoj situaciji, ali Muminović ponovo odlično brani. Ni u nadoknadi vremena gosti nisu uspjeli da postignu pogodak, pa se pristupilo izvođenju penala.

Bolji u izvođenju penala su bili fudbaleri Sarajeva koji su sa 4:2 slavili pobjedu i prolazak u četvrtinu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Drugu utakmicu u Olovu igrale su ekipe Stupčanice i Širokog Brijega, a na kraju su gosti bili ti koji su slavili plasman u naredni krug Kupa Bosne i Hercegovine.

Širokobriježani su poveli u devetoj minuti pogotkom Mamića, dok je na 2:0 povisio Bagarić u 40. minuti, te se sa tim rezultatom završilo prvo poluvrijeme. Imali su i domaći fudbaleri nekoliko prilika, ali gosti su sa zasluženim vodstvom otišli na odmor.

U drugom poluvremenu, tačnije u 57. minuti, Stupčanica preko Subašića smanjuje na 2:1, da bi pogotkom Božića u 74. minuti izjednačila na 2:2.

Pobjednika i prolaznika u naredni krug je odredilo izvođenje penala, a tu se bolje snašla ekipa Širokog Brijega koja je sa 4:2 osigurala plasman u naredni krug takmičenja.

Kasnije, odnosno od 16:00 se igra i pretposljednja utakmica osmine finala između Sloge Meridian i Igmana, a od 18:30 na rasporedu je i posljednji susret između Borca i Zvijezde 09.

Izvlačenje parova za četvrtinu finala Kupa Bosne i Hercegovine bit će održano u utorak, 13. februara, u 12:00.

Osmina finala Kupa Bosne i Hercegovine:

Sloboda 1:1 (2:4 nakon penala) Sarajevo (Delić 51’ – Hasić 31’)

Stupčanica 2:2 (2:4 nakon penala) Široki Brijeg (Subašić 57’, Božić 74’ – Mamić 9’, Bagarić 40’)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti