07.05.2024.
HomeSportKomemoracija Dejanu Milojeviću održana u Skupštini grada Beograda

Komemoracija Dejanu Milojeviću održana u Skupštini grada Beograda

Dejan Milojević bio je veliki igrač i trener, ali i još veći čovjek, koga su svi voljeli zbog dobrote, poštenja, iskrenosti i osmijeha sa kojim je rješavao sve probleme, rečeno je danas u Beogradu na komemoracija povodom smrti trofejnog košarkaša i trenera.

Uz članove porodice, komemoraciji u Skupštini grada prisustvovali su predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj, selektor muške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić, predsjednik Evrolige Dejan Bodiroga i predsjednik Košarkaškog kluba “Partizan” Ostoja Mijailović.

Poštu Milojeviću odali su i treneri Duško Vujošević, Aleksandar DŽikić i Vlade Đurović, menadžer i prvi čovjek Košarkaškog kluba “Mega” Miodrag Ražnatović, bivši saigrači Novica Veličković, Milenko Tepić, Miroslav Berić i mnogi drugi koji su sarađivali i družili se sa legendarnim Milojem.

Od srpskog Čarlsa Barklija, kako su ga zvali, govorima su se oprostili Danilović, Kešelj, Ražnatović i Milojevićev prijatelj Milan Mića Radovanović.

Dejan Milojević biće sahranjen u ponedjeljak, 12. januara, u 13.00 časova na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

Milojević je preminuo 17. januara u 47. godini od posljedica srčanog udara u američkom Solt Lejk Sitiju uoči meča Golden Stejt voriorsa protiv Jute džez.

Karijeru je počeo u “Beovuku”, nakon čega je nastupao u “FMP-u”, “Budućnosti”, “Partizanu”, “Valensiji” i “Galatasaraju”, pa ponovo u “Partizanu”, gdje je završio igračku karijeru 2009. godine.

Milojević je prvi put stigao u “Partizan” 2004. godine, zadržao se dvije sezone i pod vođstvom Duška Vujoševića osvojio dvije titule Jadranske lige.

Dva puta je bio najbolji strijelac ABA lige i tri puta MVP tog šampionata, a 2004. godine je bio izabran u drugu evropsku petorku.

Milojević je sa seniorskom reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2001. godine.

U trenerskoj karijeri najveći trag je ostavio u “Megi”, gdje je bio trener od 2012. do 2020. godine i sa tom ekipom osvojio Kup Radivoja Koraća.

Nakon “Mege” preuzeo je podgoričku “Budućnost”, odakle se otisnuo u Ameriku i preuzeo mjesto pomoćnog trenera Golden Stejt voriorsa, sa kojima je 2021. osvojio NBA ligu.

Tokom trenerske karijere stvorio je veliki broj vrhunskih igrača, među kojima su Nikola Jokić i Vasilije Micić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti