01.03.2024.
HomeNovostiPredložen pritvor za Elvisa Ćustendila osumnjičenog za ubistvo u Tuzli

Predložen pritvor za Elvisa Ćustendila osumnjičenog za ubistvo u Tuzli

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora za Elvisa Ćustendila (51) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je 7. februara 2024. godine počinio ubistvo 52-godišnje A.K. iz Tuzle, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

“Ćustendil je osumnjičen da je, nakon što je suvlasnica ugostiteljskog  objekta u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli A.K. oko 21 sat došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao, krenuo za oštećenom i u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK  gdje je bio zaposlen u operativnom centru, na podmukao način ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još petnaest hitaca  u različite dijelove tijela i usmrtio je”, navodi se u saopćenju Tužilaštva.

Osumnjičenog su nedugo nakon događaja lišili slobode pripadnici Jedinice za podršku MUP-a TK ispred zgrade u kojoj živi u Tuzli. Pripadnici Sektora kriminalističke policije obavili su kriminalističku obradu, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog u prostorijama Tužilaštva. Istraga je u toku, saopćili su iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog Kantona.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti