Nova “uprava” kluba sa Tušnja izglasana je na sjednici Skupštine koja je održana večeras u Tuzli. Odbor za upravljanje sačinjavat će: Aleksandar Jović, Saša Arnautović, Rusmir Husagić, Kemal Papračanin, Amar Kovačević, Mario Lovrić i Mirsad Husanović.

Podsjetimo, Sloboda je bez UO od decembra prošle godine nakon što je ostavku podnio predsjednik Senad Mujkanović, a sa njim je iz kluba otišao i kompletan UO.

No, uprkos imenovanju Odbor za upravljanje u Slobodi se ne smiruje bura, pa je i druga ovosedmična sjednica Skupštine prošla uz mnoštvo tenzija.

Upravo je Jović na čelu i Odbora za upravljanje, koji je imenovan da obnaša funkcije Uprave dok se ona ne izabere.

Kako saznajemo, mnogi članovi Skupštine digli su glas, jer većina njih nije imala priliku predložiti imena u Odbor za upravljanje. Ipak, glasalo se za spisak imena koje je predložio Jović i Komisija za izbor i imenovanje.

Na sjednici se kao gost pojavio i Elmir Šećerbegović, bivši predsjednik kluba iz sezone kada je Sloboda ispala u Premijer ligu BiH. On se pojavio baš u momentu kada se glasalo o tome da li će Skupština odabrati predstavnike Slobode kao kandidate za buduće fudbalske izbore. Taj prijedlog je odbijen od većine članova, pa se na taj način dalo naslutiti da će Sloboda na izborima dati podršku upravo Šećerbegoviću.

Na večerašnjoj sjednici neopozivu ostavku na članstvo u Skupštini dao je Almir Šećkanović, a nezadovoljni radom Skupštine nekoliko članova je najavilo povlačenje.

– Istina je podnio sam ostavku, jer se ne slažem sa ovakim načinom vođenja Skupština. Mislim da imamo jako lošu atmosferu u Skupštinu i nisam želio da opterećujem kolege. Neka im je sretno u daljem radu – potvrdio nam je Šećkanović.

Pred Slobodom je burno proljeće u kojem će glavni sportski cilj biti povratak u elitni razred bh. fudbala. Tuzlaci su nakon prvog dijela sezone na prvoj poziciji sa tri boda prednosti ispred Stupčanice. Novu sezonu izabranici trenera Zlatana Nalića otvorit će u nedjelju na Tušnju protiv Sarajeva (13 sati) u meču osmine finala Kupa BiH.