01.03.2024.
HomeNovostiGradonačelnik Zenice reagovao na odluku Vlade FBiH o pomoći klubovima, iz Gradske...

Gradonačelnik Zenice reagovao na odluku Vlade FBiH o pomoći klubovima, iz Gradske uprave Tuzla se ne oglašavaju

Na vijest da je Federalna vlada donijela odluku o izdvajanju po 1,5 miliona KM za Zrinjski i Velež, reagovao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, čije saopćenje prenosimo u cjelosti:

“Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj 22. decembra pokazala je još jednom kako je od građana Zenice otela 3,5 miliona maraka koja su bila predviđena u budžetu za 2023. godinu za izgradnju bazena u Crkvicama, a ta sredstva dodijelila je KSC-u Mostar.

Poražavajuća je činjenica i to kako je ranije 8 miliona KM dato za Olimpijski bazen u Mostaru, a sada dodatno i 3,5 miliona otetih od zeničke djece.

Naime, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je donijela odluku o izdvajanju po 1,5 milion KM za Velež i Zrinjski, te 3,5 miliona KM za troškove izgradnje objekta KSC u Mostaru. Dužan sam podsjetiti i informisati premijera Nermina Nikšića, ali i SDP BiH, kako je Tuzla drugi, a Zenica treći grad u FBiH.

Slijedom toga, nije mi jasno zbog čega Sloboda iz Tuzle pa ni Čelik iz Zenice nisu dobili niti 100 KM?!

Pozivam Upravu NK Čelik i Robijaše, vjerne navijače i borce za NK Čelik, da reaguju odnosno pitaju Vladu FBiH na osnovu čega su Zrinjskom i Veležu date tolike pare, a nikada niti jedna marka Čeliku kao ni Slobodi.

Sagledavajući sve navedeno, suvišno je trošiti riječi na nelogične odluke i ovakvo tretiranje Zenice. Ovo, uistinu, nema smisla”. stoji u Kasumovićevom saopćenju.

Iz Gradske uprave Tuzla za sada se nisu oglašavali na ovu temu. Hoće li biti neke reakcije i od strane gradonačelnika Tuzle, za sada je teško bilo šta reći.

Također, treba podsjetiti da FK Sloboda trenutno nema predsjednika kluba, odnosno Upravni odbor i da je finasiranje troškova funkcionisanja kluba u narednim mjesecima veoma upitno.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti