19.05.2024.
HomeNovosti"NEKA RADI KO HOĆE, JA NEĆU": Salko Zildžić objasnio zašto podnosi ostavku

“NEKA RADI KO HOĆE, JA NEĆU”: Salko Zildžić objasnio zašto podnosi ostavku

Objavljeno je da Salko Zildžić napušta SDA, nedugo nakon toga pojasnio je i zašto.

Da, istina je. Podnosim ostavku na mjesto predsjednika Gradskog odbora SDA Tuzla. Trenutno jedna grupa članova GO, koje SDA interesira toliko koliko je da ostvare neki svoj privatni interes, po kućnim sjelima provode izbore u mjesnim ograncima i to bez znanja najvećeg dijela članstva.

To su interesno dobro uvezani ljudi kojima sam javno zamjerao zbog lošeg rada u stranci. Oni provode izbore po mjesnim ograncima, a kriju od mene i od dobrog dijela članstva da to rade”, kazao je u razgovoru za Politicki.ba Salko Zildžić, još uvijek predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla, objašnjavajući razloge zbog kojih se odlučio da napusti poziciju predsjednika GO.

Zildžić strahuje da će, upravo ovakvim radom pojedinaca doći do “podjele članstva SDA u Tuzli” što će se, kaže, sigurno osjetiti na predstojećim lokalnim izborima.

“Znam za neke stranačke ogranke gdje je na izborima bilo po petnaest, dvadeset ljudi, dok je nekad u tim mjesnim ograncima na izborima učestvovalo i po 80 ljudi.

Sve se to provodi, kako bi rekao narod “skromno u krugu porodice” kako bi bili izabrani oni koji odgovaraju nekim pojedincima, koji bi kasnije trebali izabrati rukovodstvo Gradskog odbora po njihovoj volji.

Već sad se zna kome je namjenjena ta pozicija.

Ja ne želim legitimizirati takvo stanje, nešto što je, bukvalno, krađa demokratije.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti