24.02.2024.
HomeNovostiDiler porijeklom iz BiH osuđen u Americi, "rasturao" drogu iz Meksika

Diler porijeklom iz BiH osuđen u Americi, “rasturao” drogu iz Meksika

Denis Murtić (38), koji je u SAD došao kao izbjeglica nakon rata u BiH, osuđen je na šest i po godina zatvora zbog dilovanja više vrsta droga koje je nabavljao u Meksiku.

Vlasti Konektikata podigle su optužnicu protiv Murtića još u novembru, 2021. godine zbog posjedovanja i trgovine narkoticima. On je u januaru ove godine priznao da je distribuisao fentanil i kokain, stoji su saopštenju federalnih vlasti.

Federalna Agencija za borbu protiv narkotika iz Hartforda istražuje Murtića još od kraja 2020. godine. Novembra, 2021. godine istražioci su ugovorili kupovinu fentanila od Murtića i njegovog saradnika.

Samo nekoliko dana kasnije, policija je upala u stan u Vejkfild Sirkl, gdje je Murtić sa saradnicima uhvaćen sa značajnim količinama fentanila i skoro kilogram i po kokaina. U stanu je bila prava mala laboratorija za rasparčavanje i pakovanje droge.

Tužilaštvo je tražilo 10 godina kazne za Murtića, posebno što je drogu sumnjivog kvaliteta nabavljao iz Meksika.

Tužilac Džefri Stoun rekao je da nema sumnje da je riječ o teškom krivičnom djelu, posebno jer je Murtić bio svjestan da fentanil može biti smrtonosan.

“To je droga koja je uništila toliko života mladih ljudi u Konektikatu. Uništene su cijele porodice, zajednice”, rekao je Stoun.

Inače, o uticaju fentanila dovoljno govori i podatak istraživanja iz Konektikata gdje stoji da je fentanil odnosi više života nego saobraćajne nesreće.

Sam tužilac je u završnoj riječi rekao da je i sam Murtić dobro znao da prodaje potencijalno fatalnu drogu jer je u dva navrata oživljavao svog najbližeg saradnika.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti