14.06.2024.
HomeNovostiStranačka podobnost pri zapošljavanju – incident ili praksa?

Stranačka podobnost pri zapošljavanju – incident ili praksa?

Stranačka podobnost pri zapošljavanju i raspodjeli direktorskih i drugih pozicija u Bosni i Hercegovini – incident ili praksa? Koliko često je kriterij za kadrovska rješenja, iznad stručnosti i kompetencija? Ova pitanja, gotovo svakodnevno inicira bh. zbilja. Analiza Udruženja Restart Srpska, primjerice, pokazuje da vršioci dužnosti direktora u Republici Srpskoj mogu biti na toj poziciji godinama, bez konkursa i potrebnih kvalifikacija, ukoliko su stranački podobni. U Banjaluci su osvanuli bilbordi, o vršiocima dužnosti direktora. Istraživali smo, zašto vlasti ne uvedu red, u ovoj oblasti?

Želiš postati direktor javnog preduzeća, a ne ispunjavaš uslove? Da, moguće je. Poruka je na bilbordima kojima su u ReStartu Srpskа htjeli da skrenu pažnju javnosti na zloupotrebu ove funkcije. Predsjednik ovog Udruženja kaže da im je inspiracija bila izjava premijera da se vršilac dužnosti imenuje, ako ne ispunjava zakonom propisane uslove da bude imenovan kao direktor. ReStart je radio analizu i svim nadležnim institucijama i poslanicima uputiо prijedloge za definisanje jasnih kriterijuma i mandata vršiocima dužnosti. Zatražili su i uspostavljanje sistema nadzora i odgovornosti. Međutim, niko nije reagovao.

STEFAN BLAGIĆ, predsjednik Udruženja „ReStart Srpska“

„Dovoljno je da vas imenuju kao v.d. i možete ostati 10,20,30 godina i ne morate da ispunjavate nikakve uslove koji su predviđeni kada se bira redovno izabrani direktor.”

Dugo nije bilo konkursa ni za jedno direktorsko mjesto u javnim preduzećima, već se vršioci dužnosti imenuju na osnovu koalicionih sporazuma i to se više i ne krije, kažu u „Transparensi Internešnelu“.

SRĐAN TRALJIĆ, „Transparensi internešnel“

„Radi se o praksi koja predstavlja mehanizam kontrole političke partije nad javnim preduzećima i ustanovama, jer na taj način oni drže kontrolu nad ponašanjem na rukovodećim funkcijama.“

ReStart Srpska je napravio video bazu o VD šampionima. U njoj se mogu vidjeti vršioci dužnosti u mandatu dužem od 10 godina, oni koji na pozicijama direktora opstaju uprkos višemilionskim gubicima, kršenju zakona i stranačkom zapošljavanju.

NENAD STEVANDIĆ, predsjednik Narodne skupštine RS

„Ja sam na stanovištu da v.d. treba biti jednom i odmah konkurs, ako mene lično pitate, i poslije toga još jednom dok se konkurs ne završi.“

VUKOTA GOVEDARICA, šef Kluba poslanika SDS-a u NSRS

„Zakon o Vladinim i ministarskim i ostalim imenovanjima tačno kaže koliko može biti v.d. na toj poziciji. Može biti 60 i poslije toga još 60 dana i tu se sve završava. Kod nas vršioci dužnosti budu po pet godina.“

Najbolji interes za građane je taj da se biraju sposobni direktori na konkursima, a ne samo stranački poslušnici bez kvalifikacija, smatraju u Centru za humanu politiku.

MOMIR DEJANOVIĆ, predsjednik Centra za humanu politiku

„To nije dobro zato što ti ljudi nemaju sposobnosti ni kvalifikacija ni samostalnosti da bi na odgovoran način vršili funkciju da su partijski zavisni.

Naši sagovornici zaključuju da vlasti ne žele da imenuju stručne direktore putem konkursa, jer time gube kontrolu. Vršioce dužnosti direktora mogu držati u šaci da potpisuju štetne ugovore i rade u interesu stranke. Ukoliko odbiju poslušnost, ističu, znaju šta slijedi – smjena bez zakonskih ograničenja.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti