08.09.2024.
HomeSportKrunoslav Rendulić i Zrinjski sporazumno raskinuli saradnju

Krunoslav Rendulić i Zrinjski sporazumno raskinuli saradnju

Aktuelni prvak naše zemlje je na svojim službenim stranicama potvrdio ono o čemu se danima špekuliše – dosadašnji šef stručnog štaba napustio je klub.

Iz Zrinjskog su naveli kako je nakon obavljenog razgovora i iscrpne analize trenutnog stanja dogovoren sporazumni prekid saradnje sa Krunoslavom Rendulićem.

Na mjesto šefa stručnog štaba Rendulič je imenovan 30. novembra prošle godine 2, a u proteklih 12 mjeseci ekipu je vodio u 47 zvaničnih utakmica. Ostat će zabilježeno da je upravo Rendulić vodio ekipu Zrinjskog do prve “duple krune” prošle sezone, a onda i do prvog plasmana u grupnu fazu UEFA Europske Konferencijske lige.

U posljednje vrijeme ekipa Zrinjskog ne bilježi tako dobre rezultate kao što je bilježila prošle sezone, ekipa se nalazi u očiglednom padu, a kulminacija je bio ubjedljiv poraz od Veleža u mostarskom derbiju rezultatom 3:0 prošlog ponedjeljka.

Iz Zrinjskog su se zahvalili Renduliću na svemu, posebno na historijskim uspjesima, te su mu zaželjeli mnogo sreće i sportskog uspjeha u nastavku karijere.

Već se špekuliše i o mogućim nasljednicima Rendulića na poziciji šefa stručnog štaba Zrinjskog, ali su iz tog kluba naglasili kako će javnost biti pravovremeno obaviještena o narednim koracima.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti