Prva pobjeda Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama protiv Cipra

0

U okviru 4. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvno U21 sastali su se reprezentacije Cipra i naša selekcija Bosna i Hercegovina. Konačni rezultat bio je 1:2.

Cipar je u ovu utakmicu ušao sa jednim bodom, jednim postignutim pogodkom i zauzimali su 4. mjesto u grupi. Naša reprezentacija u prva tri kola nije uspjela sakupiti niti jedan bod.

U 17. minuti prva velika šansa na utakmici i gol. Cipar je uspio povesti preko Okkasa na asistenciju Evagorasa.

Do 40. minute igralo se uz puno grešaka na obje strane. Nakon 40. minute zaprijetila je naša reprezentacija preko Šošiča koji je šutirao malo iznad gola, dvije minut poslije Čavić je glavom pokušao ali nije uspio pogoditi mrežu gola Cipra. To je bilo sve za prvo poluvrijeme.

Cipar u21- BiH u21 1:0

(Okkas 17’)

U drugo poluvrijeme, naši reprezentativci su ušli bolje. U 49. minuti bila je velika šansa za izjednačenje ali izostala je završnica.

U 57. minuti sjajna asistencija Sučića za Kulašina koji lijepo matira golmana Kittosa. Petar Sučić ove sezone nastupa za Dinamo Zagreb dok strijelac gola Enver Kulašin nastupa za Borac iz Banja Luke.

Greške u zadnjoj liniji naše reprezentacije na sreću nisu iskoristili igrači Cipra u 71. i 73. minuti susreta. Šahinović je sjajno reagovao.

U 79. minuti rezervista Sabljić sjajno je pogodio za potpuni preokret naših reprezentativaca. Bilo mu je potrebno samo četiri minute za pogodak.

Nakon gola, igrači Cipra su preuzeli kontrolu utakmice ali bez većih šasni. Utakmica je završena 1:2 za našu selekciju.

Cipar: Kittos, Antoniou, Christodoulou, Venizeleos, Satsias, Vrnotis, Okkas, Kkostis, Andreou, Foti, Savva još su igrali: Angelopoulos, Dimitriou, Prokopiou, Koutsakos

BiH: Šahinović, Omerović, Muharemović, Mujkić, Šuta, Stajić, Sučić, Kulašin, Šošoć, Čavić, Bristrić još su igrali:Čuić, Ramić, Sabljić, Šakota

Cipar U21 – BiH U21 1:2

(Okkas 17’, Kulašin 58’, Sabljić 79’)