14.06.2024.
HomeNovostiTuzla ipak izvisila za letove?

Tuzla ipak izvisila za letove?

Direktor Air Montenegra Marko Anžur je rekao da za sada još ne znaju hoće li održavati dvije destinacije iz Tuzle (Maastricht i Istanbul) ili ne.

Naime, kompanije u ovom momentu procjenjuje situaciju. Anžur kaže da zbog ovih relacija baziranje aviona nema smisla, dok su ferry letovi skupi i uzimaju resurse.

Anžur kaže da razmatraju W-letove, no isto će se jako teško uklopiti u njihov trenutni raspored letova.

Anžur je za Zamaaero rekao da je ovdje još i negativan element loša meteo situacija u Tuzli, koja bi potom ugrozila tačnost prometa na drugim linijama. Ovo je i te kako bitan faktor. U Podgorici i Tivtu vrijeme zimi je blago i stoga kompanija ima redovne operacije, no u Tuzli nije tako, a aerodrom još nije poradio na infrastrukturalnim investicijama, te se dodatno kompliciraju i otkazuju operacije.

Anžur je rekao da su Švedska, Danska, Njemačka i Austrija odbile dati dozvole za letove i da se oni do daljnjega neće ostvariti. Na pitanje postoji li opcija da Air Montenegro otvori poslovnicu u Sloveniji ili Hrvatskoj te da leti iz Evropske unije do Tuzle bez problema i ograničenja, Anžur je odgovorio da za sada još ne razmišljaju o tome.

Podsjetimo, objavijeno je da je Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH izdala odobrenje ovom aviooperatoru za letove između BiH i Nizozemske te između BiH i Turske.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti