18.05.2024.
HomeSportDudiću će u Kragujevcu pomagati bivši trener Slobode: Neka ovo bude treća...

Dudiću će u Kragujevcu pomagati bivši trener Slobode: Neka ovo bude treća sreća

Bosanskohercegovački stručnjak Feđa Dudić danas je zvanično predstavljen kao novi trener Radničkog 1923 iz Kragujevca.

Dudić je tako preuzeo posljednjeplasirani tim na tabeli srbijanske Superlige i jasno je da ga čeka težak zadatak.

Potvrđeno je danas da će Dudiću pomoćnik u stručnom štabu biti Adnan Jahić, bivši trener Slobode.

Pokušat će oni ekipu ostaviti u elitnom rangu srbijanskog fudbala.

Sportski direktor Radničkog 1923 Slavko Perović, istakao je da je Dudić i ranije bio jedna od opcija za klupu ovog tima

“Sa Feđom smo imali konktakte i prije nekih godinu dana, ali se tada kockice nisu sklopile. Sada se eto ukazala prilika za zajedničku saradnju, on je pokazao veliku želju da radi u Radničkom, tako da smo se jako brzo dogovorili. Mi iz kluba ćemo se maksimalno potruditi da mu olakšamo taj neki početni period adaptacije i nadamo se da ćemo sa njim na čelu uspjeti da prebrodimo trenutnu rezultatsku krizu”, izjavio je Perović.

Sam Dudić je u svom uvodnom izlaganju naglasio da je svjestan nimalo prijatne situcije u kojoj se kragujevački superligaš trenutno nalazi, ali da će uložiti sve svoje trenersko znanje da Radnički izvede na pravi put.

“Da je sve kako treba, ja danas vjerovatno ne bih ni bio ovdje. Uvjeren sam da ova ekipa vrijedi puno više nego što to pokazuju njeni dosadašnji rezultati i položaj na tabeli. Situacija jeste nezahvalna, ali ne i nepopravljiva. Pokušaću da što je moguće prije nametnem ekipi neki svoj stil igre, iako sam svjestan da će igračima biti potrebno određeno vrijeme da usvoje moje smjernice. Vjerujem da će se već na utakmici protiv Radnika vidjeti određene konture igre koju želim da implementiram“, izjavio je novi trener Radničkog 1923.

Prvi zadatak novog trenera Radničkog 1923 biće da vrati ekipi narušeno samopouzdanje nakon serije loših rezultata na samom startu sezone.

“Već prilikom prvog ulaska u svlačionicu primjetio sam utučenost i ćutljivost kod igrača. Samim tim je jasno da će taj psihološki aspekt biti u prvom planu na samom početku mog rada u Radničkom. Moram reći da sam zadovoljan reakcijom igrača na prvom treningu, a utakmica sa Radnikom pokazaće da li smo i kolikoj mjeri uspjeli da psihički podignemo ekipu za ovih par dana” , dodao je Dudić.

Perspektivni stručnjak će po prvi put u svojoj trenerskoj karijeri imati priliku da se okuša u Super ligi Srbije, što svakako predstavlja motiv više za njega da se kvalitetnim radom na najbolji način predstavi superligaškoj publici.

“Sudbina je tako htela da evo iz trećeg pokušaja dobijem priliku da vodim jedan klub u Super ligi. Poznato je da sam ne tako davno bio nadomak klupe Novog Pazara, da sam čak bio i promovisan u novog trenera, ali su se potom dogodile neke dobro poznate stvari o kojima ne želim ponovo da pričam i ja sam na kraju ipak odlučio da odustanem od tog angažmana. Zatim sam bio u pregovorima i sa Kolubarom, ali su oni u međuvremenu izbačeni iz Super lige. Neka sada bude, ono što se kaže, „treća sreća“, uz osmijeh poručuje Dudić.

Debi na klupi Radničkog Dudić će imati već u utorak, kada će “crveni” u okviru 9. kola Mozzart Bet Superlige ugostiti Radnik iz Surdulice.

“Radnik je jedna jako kvalitetna i defanzivno izuzetno organizovana ekipa, koja teško prima golove. Poznati su po dobroj defanzivnoj tranziciji, jako se brzo spuštaju u nisku zonu i prave dupli defanzivni blok, koji ćemo mi pokušati da probijemo. Nemamo puno vremena za pripremu utakmice, ali ono što je sigurno, to je da ćemo od prvog minuta jurišati na pobjedu”, jasan je novi strateg Kragujevčana, koji je na kraju predstavio i svoje buduće saradnike u stručnom štabu.

Pored pomenutog Jahića, Dudiću će u Kragujevcu pomoćni trener biti i Miroslav Stakić, tu je trener golmana Dejan Jelčić, te analitičar Lazar Savić.

Radi se na dovođenju novog kondicionog trenera, a ostaje da vidimo hoće li to biti Jasmin Trnovac, koji je ranije sarađivao s Dudićem.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti