09.05.2024.
HomeNovostiVelika istraga ubistava u Gradačcu, provjerava se i rad institucija

Velika istraga ubistava u Gradačcu, provjerava se i rad institucija

Istražni  timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona po nalogu i pod nadzorom  Kantonalnog tužilaštva TK obavljaju obimne operativne i istražne radnje koje se odnose na događaje prije, tokom i nakon trostrukog ubistva i pokušaja ubistva tri osobe u Gradačcu u petak 11. avgusta.

Iz Kantonalnog tužilaštva TK su naveli da su u određene provjere uključene i druge policijske agencije.

“Policijski istražitelji obavljaju detaljne istražne radnje i rade na dokumentovanju različitih segmenata u vezi sa pomenutim događajima, a Tužilaštvu još nisu dostavljeni pojedinačni izvještaji i prateći materijalni dokazi”, naveli su.

Dodali su da do dostavljanja izvještaja i materijalnih dokaza, njihove analize i donošenja tužilačkih doluka, Tužilaštvo nije u mogućnosti i ne može iznositi u javnost bilo kakve detalje i informacije o svakoj pojedinačnoj provjeri i istražnoj radnji koje se obavljaju.

Naročito, istakli su, ne žele odgovarati na različite neprovjerene informacije i senzacionalističke objave pojedinih medija i na upite vezane za takve objave koje nanose nemjerljivu štetu društvu u cjelini i samom daljem toku istrage.

Danas će biti održan sastanak operativne istražne grupe tužilaca i ovlaštenih službenih osoba agencija za provođenje zakona i dogovoriti dalje smjernice u rasvjetljavanju svih okolnosti koje su prethodile i koje se odnose na pomenute događaje.

Takođe, danas će biti održan sastanak Ureda glavnog tužioca i menadžmenta Uprave policije MUP-a TK na kojem će se ocijeniti i analizirati  postupanje institucija u vezi sa prijavljenim krivičnim djelom nasilja u porodici povodom konkretnog slučaja, kao i ostalih slučajeva nasilja u porodici i drugih oblika nasilničkog ponašanja.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti