02.05.2024.
HomeSportHusić i definitivno na čelu FK Sloboda, raspušten kompletan saziv Skupštine

Husić i definitivno na čelu FK Sloboda, raspušten kompletan saziv Skupštine

Fudbalski klub Sloboda danas je dobio novog predsjednika, a to je Azmir Husić.

On je trebao biti imenovan i preksinoć, ali je zapelo oko Skupštine, odnosno oko toga ko će i kako popuniti najviši organ tuzlanskog kluba. No, problem je u međuvremenu riješen.

Postojeći saziv Skupština odlučio je da poklanja nazad svoja mjesta, potvrđeno za Faktor iz tuzlanskog kluba.

Jednoglasnom odlukom je dogovoreno da se kompletni saziv Skupštine raspušta i da sva svoja upravljačka prava prepuštaju novom sazivu Skupštine. Također, neće biti nikakavih potraživanja po bilo kom osnovu od trenutnog rukovodstva, a dosadašnji članovi Skupštine najavili su da će nastaviti finansijski podržavati klub i u budućnosti.

Skupština Slobode broji ukupno osam članova. Promjenom Statuta kluba omogućena je kupovina glasačkih prava, tako da osam članova ima 21 stolicu u klubu, odnosno 21 glas.

Također, u objavi kluba se navodi:

“Danas je potpisan Memorandum o razumijevanju između predstavnika FK Sloboda i gospodina Azmira Husića. To znači da će se na prvoj narednoj skupštini kluba imenovati novi Upravni odbor sa osobama koje predloži gospodin Husić.

Postojeći saziv skupštine će napustiti i pokloniti svoja upravljačka prava klubu pri čemu će se imenovati komisija od 7 članova koja će popuniti novi saziv Skupštine.

Komisiju će činiti :

1 predstavnik RSD Slobode

1 predstavnik Grada Tuzla

1 predstavnik UG Veterani FK Sloboda

1 predstavnik UG Prijatelji FK Sloboda

1 predstavnik navijačke skupine Fukare Tuzla

1 predstavnik FK Sloboda Tuzla

1 predstavnik gospodina Azmira Husića

Na ovaj način završen je proces imenovanja novog klupskog rukovodstva kojem želimo mnogo sreće u predstojećem radu i nadolazećim izazovima”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti