02.05.2024.
HomeSportLuksemburg osramotio Zmajeve

Luksemburg osramotio Zmajeve

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je pružila jednu od lošijih partija u svojoj historiji.

U Zenici ju je sa 2:0 pobijedio Luksemburg, koji je igrao bez dva najbolja igrača, a nakon ove blamaže potpuno je jasno da Faruku Hadžibegiću nije mjesto na klupi Zmajeva.

Vodio je Hadžibegić večeras naš državni tim do trećeg vezanog poraza, te nam je plasman na Euro sve dalji i dalji.

Hladan tuš i šok na samom startu utakmice doživjeli su Zmajevi i mnogobrojna publika na Bilinom polju.

Saničanin je poslao jedan pas ka Barišiću, blizu njega je bio Borges Sanches koji mu oduzima loptu, potom zaobilazi Šehića i pogađa za 1:0.

Očajno je izgledala igra Zmajeva u narednim minutama, a do prve šanse stigli su tek u 18. minuti. Tada je Kodro nakon gužve pred golom gostiju pogodio stativu.

Nakon toga je glavom pokušao i Džeko, ali preslabo.

Igra ekipe Faruka Hadžibegića izgledalo je presporo i bezidejno u ostatku prvog dijela, a često su se s tribina čuli i zvižduci upućeni bh. fudbalerima.

Na odmor se otišlo s vodstvom gostiju od 0:1.

U 47. minuti odbrana BiH pravi novu kardinalnu grešku, ali Barreira zaustavlja Šehić i spašava svoj gol.

Tri minute poslije Stevanović glavom šutira pored gola.

U 53. minuti Džeko prima jednu loptu na desetak metara od gola, a Bohnert ga vuče za dres i ne dozvoljava mu da uputi šut. Razmatrao se mogući penal uz pomoć VAR tehnologija.

Na kraju sudija Leibovitz pokazuje na penal za Bosnu i Hercegovinu! Nevjerovatno, ali odgovornost nije preuzeo Pjanić, niti Džeko. Šutirao je Hadžiahmetović i poslao loptu preko gola…

U 74. minuti Zmajevi prave novu potpuno nestvarnu grešku. Pjanić daje nešto kraći pas ka Barišiću, on loptu vraća ka očajnom Saničaninu, koji se okliznuo i loptu mu krade Sinani. Šehić je istrčao na trideset metara od svog gola, a Sinani to koristi i šalje loptu u nebranjenu mrežu za 0:2.

Finiš utakmice protekao je u nervozi nemoćnih Zmajeva, koji nisu mogli ni do utješnog gola.

Završilo je 0:2.

Kvalifikacije za EP, 4. kolo:

Bosna i Hercegovina – Luksemburg 0:2 (Borges Sanches 4’, Sinani 74’)

BiH: Šehić, Dedić, Saničanin, Barišić, Kolašinac, Tahirović 8od 46. Hadžiahmetović), Cimirot (od 72. Prevljak), Pjanić, Stevanović (od 71. Menalo), Kodro (od 46. Hamulić), Džeko.

Luksemburg: Mors, Chanot, Mahmutović, Olesen, Jans, Martins, Barreiro, Bohnert, Da. Sinani (od 90. De. Sinani), Borges Sanches (od 83. Carlson), Curci (od 58. M. Martins).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti