03.05.2024.
HomeSportPortugal ubjedljiv protiv BiH u Lisabonu

Portugal ubjedljiv protiv BiH u Lisabonu

Nakon vodstva Portugal je djelovao relaksiranije i uspostavio veću kontrolu nad loptom, što je smanjilo manevarski prostor Zmajevima. U prvih pola sata drugog poluvremena najviše uzbuđenja izazivali su upadi dvojice navijača na teren u različitim periodima, koje su zaštitari ganjali po terenu.

Portugalci su prednost udvostručili u 77. minuti. Odličan centaršut Rubena Nevesa, na pravom mjestu je Bruno Fernandes koji pogađa glavom za 2:0.

Odličnu priliku za počasni gol Zmajevi su imali minut prije kraja, udarac rezerviste Hamulića vrhovima prstima Costa je skrenuo u korner.

Konačnih 3:0 postavlja Fernandes svojim drugim golom na meču, u nadoknadi.

Kad se sve sabere i oduzme, zaslužena pobjeda domaćina na stadionu Luz. Možemo se tek pitati kako bi se odvijala utakmica da je Džeko poentirao iz one velike prilike…

Što se tiče BiH, meč će ostati upamćen i po debiju trojice mladih nogometaša za seniorsku reprezentaciju – Barišića, Varešanovića i Hamulića.

Za tri dana Zmajevi dočekuju Luksemburg na Bilinom polju. Portugalce, stoga, trebamo što prije zaboraviti.

Portugal – BiH 3:0 (Bernardo Silva 44’, Fernandes 77’ i 92’)

Stadion Luz u Lisabonu. Glavni sudija: Davide Massa (Italija). Žuti kartoni: Danilo (Portugal), Pjanić, Tahirović (BiH).

PORTUGAL: Diogo Costa, Antonio Silva, Dias, Danilo, Joao Cancelo, Guerreiro (Semedo), Bernardo Silva (Otavio), Palinha (Jota), Bruno Fernandes, Joao Felix (Neves), Ronaldo.

BiH: Šehić, Ahmedhodžić, Saničanin, Kolašinac (Gazibegović), Barišić (Hamulić), Dedić, Cimirot, Hadžiahmetović (Tahirović), Pjanić (Prcić), Stevanović, Džeko (Varešanović).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti