22.07.2024.
HomeSportFK Sloboda: Privrednici i Husić najkonkretniji, uskoro konačna odluka. Ko gura tajkuna...

FK Sloboda: Privrednici i Husić najkonkretniji, uskoro konačna odluka. Ko gura tajkuna SDA Nurdu Peštalića

Fudbalski klub Sloboda večeras se oglasio novim saopštenjem u vezi izbora novog rukovodstva.

U saopštenju se navodi:

“Nakon razgovora sa kandidatima gospodom Ibrahimagićem, Husićem i Pavićem, danas su obavljeni razgovori i sa grupom privrednika sa šireg područja Tuzlanskog kantona. Predstavili su svoj finansijski i organizacijski plan za predstojeću takmičarsku sezonu.

Ovim putem možemo potvrditi da je nakon gospodina Husića, današnji predloženi plan za sada najkonkretnija ponuda. Skupština FK Sloboda će tokom sutrašnjeg dana obaviti završne razgovore sa ostalim kandidatima nakon čega će se donijeti konačna odluka.

Zbog raznih medijskih špekulacija želimo naglasiti da planovi kandidata uključuju isključivo program i finansijska sredstva za nesmetano funkcionisanje kluba. Tokom razgovora nije bilo nikakvih licitacija sa kandidatima o prethodnim dugovima i obavezama putem pozajmica jer iste ne postoje, kao što niko nije ni opraštao i otpisivao svoje uplate koje je pravio tokom rada.

Klupska Skupština danas je imenovala i v.d. generalnog direktora tako da FK Sloboda ima nesmetan svakodnevni operativni rad.”

Iako grupa privrednika nije imenovana, navodno radi se o tajkunu Nurdinu Peštaliću iz Gradačca istaknutom SDA-ovcu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti