24.04.2024.
HomeSportJusić u nadoknadi pogodio za pobjedu Slobode nad Širokim

Jusić u nadoknadi pogodio za pobjedu Slobode nad Širokim

U posljednjoj utakmici 31. kola m:tel Premijer lige BiH na stadionu Tušanj Sloboda je u finišu utakmice došla do gola i pobjede nad ekipom Širokog Brijega (2:1).

Prvi su zaprijetili gosti u četvrtoj minuti, Ćavar je šutirao, međutim lopta je pogodila vanjski dio mreže gola Slobode. Tri minute poslije pokušao je i Kuprešak, ali bez opasnosti po gol Bukvića.

Igrao se 11. minuti Kurtalić je prijetio, a Josipović odbranio njegov udarac. Dvije minute poslije, šutirao je Komazec sa vrha šesnaestrca, ali je ponovo golman Širokog bio siguran.

Ćavar je ponovo prijetio u 22. minuti susreta, šutirao je sa nekih dvadesetak metara preko gola Slobode. Imali su fudbaleri Slobode u nastavku dvije prilike preko Komazeca i Kurtalića, ali do promjene rezultat nije došlo.

Imao je Široki Brijeg dobru kontru u 37. minuti, ali je na kraju Bukvić odbranio šut Radića.

U drugom poluvremenu prvi su zaprijetili igrači Slobode, Varešanović je šutirao sa dvadesetak metara, ali je to bio lak plijen za Josipovića.

Dvije minute poslije Ćavar je oborio Kapetanović u šesnestercu, a sudije Mulahasanović je pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo Stojan Vranješ koji je loptu poslao u jednu stranu, a Josipovića za drugu za vodstvo Slobode od 1:0.

Nakon gola Sloboda je odlično stajala u odbrani i nije dozvoljavala protivniku da zaprijeti njihovom golu.

Ipak gosti iz Hercegovine dolaze do izjednačenja u 80. minuti utakmice, De Oliveira je ubacio loptu u šesnesterac Bukvić veoma loše reagovao, pa je Radić pogodio za 1:1.

Široki Brijeg je propustio veliku priliku u 89. minuti, Tomić je proigrao Radića koji je šutirao, a lopta je pogodila stativu.

Sloboda do gola odluke dolazi u trećoj minuti sudijske nadoknade, Alić je ostavio loptu sa Jusića koji je nakon solo prodora matirao Josipovića za veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

Tim iz Tuzle je ovom pobjedom skočila na deseto mjesto tabele sa 32 boda, dok je Široki ostao na šestom mjestu sa 45 bodova.

Premijer liga BiH, 31. kolo:

Sloboda – Široki Brijeg 1:0 (Vranješ 54’ p., Jusić 90+3’/Radić 80’)

Stadion: Tušanj (Tuzla) Sudija: Adis Mulahasnović (Sarajevo) Žuti kartoni: Kapetanović, Kurtalić, Jusić (Sloboda)

FK SLOBODA: Bukvić, Jusić, Osmanković, Mehmedović, Komazec (Alić), Kurtalić (Šubert), Osmić J., Vranješ, Kapetanović, Varešanović (Osmić), Bekić (Mešić)

NK ŠIROKI BRIJEG: Josipović, Barišić (Tomić), Valinčić, Mašić, Radić, Bagarić (Lukić), Kpan (Pejić), Lovrić, Ćavar (Knežević), Kuprešak (Pranjić), De Oliveira

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti