14.07.2024.
HomeNovostiPoznato za šta se terete Hadžibajrić i ostali privedeni u akciji Start

Poznato za šta se terete Hadžibajrić i ostali privedeni u akciji Start

U sklopu akcije kodnog naziva ‘Start’, pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva kantona Sarajevo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo lišili su jučer slobode Ibrahima Hadžibajrića, Elmedina Karišika, Seida Hadžibajrića i Almu Destanović.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo iste tereti za krivična djela organizovanog kriminala, zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, pranje novca, te primanje i davanje dara.

Sumnjiče se da su od 2019. do maja 2023. godine Ibrahim Hadžibajrić i Elmedin Karišik organizovali i rukovodili kriminalnom grupom čiji su članovi bili Alma Destanović, Seid Hadžibajrić i druge osobe. Određeni članovi grupe su međusobno komunicirali putem instalirane aplikacije SKY, ako bi prikrivali tragove i u konačnici dogovarali počinjenje krivičnih djela.

Terete se da su nezakonito izdavali u zakup parking prostore na području Opštine Stari Grad za najmanje tri firme nad kojima su imali kontrolu i nezakonito zaradili više stotina hiljada konvertibilnih maraka.

Osumnjičenom Hadžibajriću dodatno se na teret stavlja i nezakonito dodjeljivanje nekretnine jednoj osobi sa područja Stari Grad, od koje je primio mito u iznosu od 15.000 KM.

U toku je ispitivanje osumnjičenih u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti