08.05.2024.
HomeNovostiPotvrđena optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića

Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića zbog krivičnog djela povreda prava iz radnog odnosa, saopćili su iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Hadžibajrić se tereti da je od marta 2020. do marta 2021. godine nezakonito otpustio šest državnih službenika i namještenika u Općini Stari Grad.

Za glavni pretres postupajući tužilac predložio je sudu saslušanje 26 svjedoka, vještaka medicinkse struke i izvođenje više od 200 materijalnih dokaza.

Pripadnici policijskih agencija jutros su započeli pretrese na nekoliko lokacija u Sarajevu u okviru akcije kodnog naziva “Start”. Aktivnosti se provode u koordinaciji sa EUROPOL-om, a odnose se na kaznena djela organiziranog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna kaznena djela zlouporabe položaja ili ovlasti i primanje i davanje dara.

Akcija se odnosi na više od 10 fizičkih i pravnih osoba, koje se sumnjiče za organizirani krminal i zlouporabe u višemilionskim iznosima, a aktivnosti se provode na više od 20 lokacija.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti