18.07.2024.
HomeNovostiProtesti ispred OHR-a zbog mogućeg novog nametanja izmjena Izbornog zakona

Protesti ispred OHR-a zbog mogućeg novog nametanja izmjena Izbornog zakona

U Sarajevu će danas, sa početkom u 16.30 sati, ispred Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu biti održani novi protesti građana nezadovoljnih radom domaćih političara, ali i međunarodnih predstavnika. 

Protesti su prvobitno bili zakazani za ponedjeljak 24. april, ali su pomjereni zbog aktivnosti koje su stranke vladajuće koalicije u Banjaluci poduzele u vezi državne imovine, ali i sjednice Vijeća za implementaciju mira (PIC) koja bi, prema nekim najavama, trebalo da bude održana.

Suad Đozić, jedan od organizatora protesta, ranije je izjavio kako visoki predstavnik Christian Schmidt svojim odlukama treba pomoći u implementaciji presuda Evropskog suda za ljudska prava, što sada, kako je istakao, nije slučaj.

U pozivu ReSTART-a je navedeno da mirne proteste organizuju kako bi ovaj put dali priliku građanima Bosne i Hercegovine da javno iskažu svoj stav povodom najavljenog novog nametanja izmjena Izbornog zakona, a samim tim, kako je navedeno, i dalje degradacije političkog sistema Bosne i Hercegovine.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti