27.04.2024.
HomeSportSarajevo na Koševu savladalo Tuzla City

Sarajevo na Koševu savladalo Tuzla City

U drugom poluvremenu gosti su kreirali nekoliko opasnih situacija, ali sjajno je intervenisao Šerbečić i blokirao njihove udarce.

No, upravo je stoper Sarajeva napravio kardinalnu grešku u 74. minuti i predao loptu u noge protivniku, da bi u nastavku akcije Ivaniadze postigao gol. Ipak, pogodak je poništen jer je pomoćni sudija Davor Vukašinović signalizirao ofsajd – iako nema govora o tome, jer je zastavicu podigao u trenutku kada je Šerbečić greškom dodao loptu Panteliću. Tuzla City je grubo oštećen.

Pred završetak utakmice čist gol je poništen i Sarajevu. Strijelac je bio Renan Oliveira, ali pokazan je ofsajd – koji također nije postojao.

Do kraja rezultat se nije mijenjao, ostalo je 1:0. Sarajevo je sada u potpunosti u konkurenciji za izlazak na evropsku scenu, Tuzla Cityju slijedi nastavak borbe za opstanak.

Sarajevo – Tuzla City 1:0 (Avramovski 28’)

Stadion Asim Ferhatović Hase. Glavni sudija: Ermin Sivac (Zenica).

SARAJEVO: Dizdarević, Musa, Trako, Šerbečić, Čirjak (Radović), Jelić Balta, Vrančić, Avramovski (Mustafić), Ziljkić, Džafić (Guliashvili), Čataković (Renan).

TUZLA CITY: Fejzić, Šukilović, Čeliković, Nukić (Đ. Pantelić), Mehidić, Ćorić, Karjašević, Karić (Ivaniadze (Subašić)), Mehmedović (Hadžić), D. Pantelić (Gavrić), Kuzmanović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti