27.04.2024.
HomeSportJahić: Poštujem Pranjićevu viziju, ali Sloboda je primila previše golova

Jahić: Poštujem Pranjićevu viziju, ali Sloboda je primila previše golova

Treneri u Premijer ligi Bosne i Hercegovine uglavnom svojim poslom plaćaju svaku krizu kroz koju prolazi njihov poslodavac.

Rijetke su situacije u kojima jedan šef struke sa pozicije odstupi nakon pobjede, a upravo je to učinio Adnan Jahić na klupi Slobode.

Poslije trijumfa nad Leotarom sredinom marta ove godine Jahić je osjetio da je vrijeme da svoje mjesto prepusti nekom drugom, da to više nije to, da nema dovoljnu podršku da klub dovede u mirnu luku.

“Želim se zahvaliti upravi na povjerenju, što su mi dali da vodim ekipu, ali isto tako sam preuzeo kormilo kada su mnoga velika trenerska imena odbila Slobodu. Otišao sam kada je bilo očigledno da nema više podrške, radi nekih unutrašnjih problema. Pošto je Sloboda moja kuća, nikada javno neću protiv svoje porodice”, rekao je Jahić u razgovoru za Faktor.

“Napravio se i loš ambijent, vodimo 2:0 protiv Leotara, a ljudi su nezadovoljni. Protiv direktnog konkurenta imaš tri boda, a neke javne ličnosti negoduju s tribina. Osjetilo se tada da tim i moji saradnici više nemaju zaštitu, da smo ostavljeni”, nastavio je Jahić i konstatovao da “ne odlazi kad je teško, već kada osjeti da više nije vrijedno”.

Mišljenja je da će Slobodi i konkurentima iz donjeg dijela tabele za očuvanje premijerligaškog statusa trebati minimalno 34 boda, da je situacija specifična jer pola lige spašava živu glavu, a da nekima ni raspored ne ide baš na ruku.

Iz kola u kolo u Premijer ligi BiH govori se o sudijskim greškama. I rijetki su oni klubovi koji u sezoni nisu barem jedanput, na očigled mnogih, teško oštećeni, pokradeni. Jahić je neposredno pred odlazak progovorio o dijeljenju (ne)pravde.

“Mišljenja sam da neke stvari nisu uredu, da su na štetu klubova, mladih igrača, razvoja, pogotovo kad smo dobili hibridne terene. Kvalitet lige je iz sezone u sezonu slabiji, Zrinjski je neprikosnoven jer je napravio zdrave temelje”, kaže Jahić.

O porazu SLobode od Posušja (2:0) u prošlom kolu, Jahić je kazao:

“Nisam gledao utakmicu jer nije bilo TV prijenosa, ali sam iskreno očekivao da će moj klub osvojiti bodove i pružiti bolju partiju na ovom gostovanju jer je Posušje u drugom dijelu sezone zaredalo nekoliko poraza do ove utakmice. Sloboda je trebala biti hrabrija i borbenija, a protiv direktnog konkurenta završili su sa samo jednim žutim kartonom. Prije svega, drago mi je da trener Danijel Pranjić ima veliku podršku Uprave, sportskog segmenta, javnosti i navijača, da Sloboda konačno diše kao jedno. To se vidjelo protiv Sarajeva na Tušnju”,kazao je Jahić te dodao:

“Drago mi je da velika imena dolaze u našu ligu, tako da i mi domaći možemo nešto naučiti. Čovjek ima svoju viziju, to treba poštovati, ali su u posljednja dva kola primili pet golova, što je po meni previše. Sloboda sasvim sigurno ima dobru ekipu, predvođena Vranješom, Jusićem, Vošnjakom, Pervanom, zaslužuje da zadrži premijerligaški status, što ne bi trebalo doći u pitanje“.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti