27.04.2024.
HomeSportPranjić: Veliki je strah kod igrača, ako ne možeš podnijeti pritisak, ne...

Pranjić: Veliki je strah kod igrača, ako ne možeš podnijeti pritisak, ne moraš se baviti fudbalom

Sloboda je u subotu doživjela poraz na prvoj utakmici koju je s klupe vodio novi trener Danijel Pranjić.

Tuzlaci su pali bez ispaljenog metka u Posušju, koje ih je savladalo s 2:0.

Čestitke mom bivšem treneru Branku Karačiću na zaslužena tri boda. Kad pogledam prvo poluvrijeme, ušli smo kao da smo u nekoj komotnoj situaciji, kao da je prijateljska utakmica… Nije bilo duela i nismo uzeli nijednu “drugu loptu”. Bojali smo se igrati i Posušje je to iskoristilo i bilo se teško vratiti. Pokušali smo nešto promijeniti u drugom poluvremenu, trebali smo jedan gol, ali to nije bio slučaj. Čak je Posušje imalo prilike za treći ili četvrti gol… Utakmica za zaborav, a ako budemo igrali ovako biće nam teško da “preživimo””, rekao je Pranjić.

Svjestan je da je na ekipi pritisak zbog borbe za opstanak, ali kaže da se onaj ko to ne može podnijeti ne treba ni baviti sportom.

“Ima još dosta utakmica do kraja. Bez mnogo igrača moraš, a naravno da nam je falio Vranješ, koji je lider ekipe. Zahvalan je igrač koji zna smiriti situaciju na terenu i dati dobar pas. Jednostavno nismo bili pravi, bez obzira ko je na terenu. Nismo dobijali duel i tako ne možeš igrati fudbal. Znam da je pritisak igračima, ali ako ne možeš to podnijeti, onda se ne moraš baviti tim sportom. Želim da iskuse taj pritisak na leđima jer tek ako to preguraš možeš razmišljati o nekakvim karijerama. Ja ću prihvatiti odgovornost. Ovaj poraz ide na moja leđa, ali moramo promijeniti mentalni sklop. Ima dosta kvalitete tu, ali strah je veliki“, dodao je Pranjić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti