23.06.2024.
HomeSvijetDetalji obračuna u Austriju u kojem je ubijen muškarac iz BiH (VIDEO)

Detalji obračuna u Austriju u kojem je ubijen muškarac iz BiH (VIDEO)

Državljanin (40) Bosne i Hercegovine brutalno je izboden na ulici u Marhtrenku u Gornjoj Austriji u petak ujutro.

 

Unesrećeni je s teškim povredama prebačen u bolnicu, gdje je ubrzo preminuo. Potraga za dva moguća počinioca brzo je okončana, a uhapšeni su  crnogorski državljanin (40) i mladić (19) iz Bosne i Hercegovine. Još nije poznato što je motiv zločina.

U početku se ništa nije znalo o identitetu žrtve. Muškarac kod sebe nije imao dokumente. Kasnije se ispostavilo da je riječ o 40-godišnjem državljaninu BiH. Nedugo nakon ubistva dva osumnjičena napadača uhapšena su na dvije različite lokacije.

Navodnog glavnog počinioca, 40-godišnjeg Crnogorca, patrola je u 08.50 časova prepoznala u automobilu, a uhapsila ga je specijalna jedinica Kobre na A7 na putu prema gradu ispred tunela Bindermihl.

U 09.20 sati, osumnjičeni mladić (19) – takođe iz BiH uhapšen je bez otpora u kafiću u susjednom gradu Traunu, prenosi “Faktor”.

Još nije jasno zašto su se trojica Balkanaca upustila u ovaj krvavi obračun. Na prvom ispitivanju nisu bili mnogo pričljivi, a ispitivanja su trajala cijelo poslijepodne. Očekuje se da će obojica uhapšenih danas biti prebačeni iz policijskog pritvora u Lincu u zatvor u Velsu, piše austrijski dnevni list “Kronen Zeitung”.

Žrtva i osumnjičeni možda su se poznavali, a dosad nepotvrđene navodne informacije govore da su radili na istom lageru. Više informacija bi trebalo biti poznato u sljedećim danima, prenosi “SrpskaInfo”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti