28.03.2024.
HomeNovostiRacija u Njemačkoj, pali i dileri iz BiH

Racija u Njemačkoj, pali i dileri iz BiH

Njemačka policija danas je sprovela opsežnu akciju u borbi protiv trgovine narkoticima u regionu Mecingena, Mesingena i Tibingena tokom koje su uhapsili 10 osumnjičenih narko dilera, među kojima i državljane Bosne i Hercegovine.

Kako prenose mediji, pretreseno je više desetina stanova, a fokus racije je bio na gradu Mesingenu. Tokom pretresa pronađeno je oko tri kilograma marihuane, 50 grama kokaina, ali i 50.000 evra u gotovini, kao i vatreno oružje. Iako rezultati racije nisu ukazivali na to, navodno je riječ o dilerima koji su u proteklom periodu trgovali i u promet stavili više stotina kilograma marihuane i kokaina.

“Nije riječ o običnim dilerima, koji su preprodavali drogu na ulici. Oni su malo ‘jači’ dileri”, rekao je portparol policije.

Navodno, ovih 10 privedenih sumnjiče se da su u proteklom periodu stekli profit od čak dva miliona evra.

Kako stoji u saopštenju, svi uhapšeni su dobi između 25 i 45 godina i odmah danas su izvedeni pred istražnog sudiju. Od 10 uhapšenih, dvojica su državljani Njemačke, dok su ostali iz Bosne i Hercegovine, Italije, Kazahstana, Libana, Crne Gore i Turske.

Inače, ova grupa je na meti njemačke policije još od ljeta, 2022. godine. Njihova istraga je bila zasnovana na procjeni podataka i informacija do kojih su došli tako što su presreli njihove kanale komunikacije.

U proteklom periodu policija je pregledala nekoliko stotina hiljada slika, kao i glasovnih i tekstualnih poruka i na taj način razotkrila mrežu osumnjičenih.

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti