– Čestitam novoimenovaj Vladi TK i želim im uspješan rad, jer je to u interesu građana i privrede. Mislim da ovakve sjednice zaslužuju malo bolju pripremu i treba da imaju svečarski karakter, međutim, dobili smo materijale pred samu sjednicu s biografijama ministra i ekspozeom premijera, pa mislim da je ta atmosfera malo umanjena. Neke promjene u personalnom sastavu Vlade su se desile u posljednja 24 sata i dokazuju da se sve nije znalo do posljednjeg momenta – rekao je na početku Suljkanović.

O svojim razlozima da ne podrži novu Vladu TK, Suljkanović kaže da je prilikom glasanja u skupštinskoj Komisiji za izbor i imenovanje bio suzdržan.

– Želio sam da pošaljem poruku svima koji su govorili da sam ucijenjen ili kupljen. Da je to tako, ja bih morao glasati po uputama onih koji su me kupili ili eventualno ucijenili. Želim da kažem da sam ja razgovarao sa predstavnicima SDA i želio da dam podršku novoj većini, imao sam korektne razgovore, ali zbog određenih mešetara i ljudi koji vode stranku iz sjene i koji su, slijedom izbora za gradonačelnika u Srebreniku, smatrali da ja nisam poželjan i potreban, ja sam se, dobivši te političke signale, povukao iz skupštinske većine, da ne budem teret ni njima ni SDA. Oni su sami sebi dovoljan teret – rekao je Suljkanović.

O svom budućem političkom djelovanju, Suljkanović je rekao da će se ponašati tako da će “podržati sve ono što je dobro za građane i privredu TK, a sve što je loše, neću podržati”.