26.04.2024.
HomeNovostiPolitičari se tukli u sarajevskom hotelu, reagovala policija

Političari se tukli u sarajevskom hotelu, reagovala policija

Predsjednik Naroda i prave Unsko-sanskog kantona (USK) Halil Bajramović jutros se fizički sukobio sa savjetnikom premijera USK Sulejmanom Samardžićem, koji je član NES-a.

Premijer USK Mustafa Ružnić izjavio je za Klix da on bio u prizemlju hotela Holiday dok se sukob odvijao. Prema njegovim riječima, Bajramović je sreo Samardžića u hotelu ispred lifta, prilikom čega ga je navodno udario tri puta.

Samardžić je zatražio ljekarski pregled, te je odvezen u dom zdravlja u Sarajevo gdje mu navodno nisu utvrđene povrede.

MUP KS je potvrdio federalnim medijima da je policija zaprimila dojavu jutros u 9.30 časova, prema kojoj je jednu mušku osobu napala druga muška osoba, njemu poznata.

Odgovarajući na pitanje šta bi mogao biti motiv sukoba Ružnić je istakao da je “Bajramović i ranije javno prijetio batinama zbog gubitka vlasti u USK”.

Inače, Bajramović je prošle godine osuđivan zbog obmane pri davanju kredita, a prema prvostepenoj presudi je dobio tri godine zatvora.

U USK ovih dana je prilično uzavrelo s obzirom na to da je u toku finaliziranje formiranja vlasti. Jedna od opcija za formiranje većine bili su SDA, DF, NS, POMAK i dio NiP-a, međutim situacija se promijenila pa je sada čvrstoj većini najbliža koalicija SDA, DF, NiP, NES. Zanimljivo je da je upravo Bajramović bio onaj dio NiP-a koji je želio u vlast u USK uprkos tome što nije bilo saglasnosti za takvu koaliciju iz centrale stranke, podsjeća Klix.

U Sarajevu je juče održan sastanak u Predsjedništvu BiH upravo zbog formiranja vlasti u USK, prilikom čega je učvršćena koalicija u kojoj nije NiP, odnosno sporazum su potpisali SDA, DF i NES, koje pripada i Ružnićev savjetnik.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti