18.04.2024.
HomeSportŽeljezničar golom s bijele tačke savladao Slobodu

Željezničar golom s bijele tačke savladao Slobodu

Željezničar je ostvario pobjedu nad Slobodom u susretu 21. kola m:tel Premijer lige BiH te tako ostao konkurentan u borbi za plasman na međunarodnu scenu.

Nije bilo previše uzbuđenja u uvodu susreta, da bi Plavi u 20. minuti došli do prednosti.

Bukvić je u svom šesnaestercu srušio Santosa, sudija Dražen Marić promptno je pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Nedim Mekić, koji je poslao golmana SLobode u jednu, a loptu na drugu stranu.

Gosti su tražili da Marić dosudi jedanaesterac za njih u 31. minuti, smatrajući da je Cocalić igrao rukom, ali bijeljinski arbitar nije se oglasio.

Željezničar je mogao udvostručiti prednost pred kraj poluvremena, ali udarac Santosa glavom nakon kornera bio je neprecizan.

U drugom dijelu meča nije bilo previše uzbuđenja. Željezničar je uglavnom više vodio računa da sačuva vlastitu mrežu, dok Sloboda jednostavno nije imala kvalitet da ozbiljnije zaprijeti domaćinu.

Vrijedi ipak izdvojiti pokušaj rezerviste Hodžića u 73. minuti sa dvadesetak metara, kada je lopta zamalo proletjela pored gola Slobode. Tuzlaci, pak, mogu žaliti za situacijom iz 83. minute, kada je šut Maksimovića na gol-liniji zaustavio stoper Željezničar Kosorić.

S ovim trijumfom Plavi su se učvrstili na četvrtom mjestu, dok je Sloboda od Igmana (osvojio danas bod u Trebinju) preuzela posljednju poziciju na premijerligaškoj tabeli.

Željezničar – Sloboda 1:0 (Mekić 20’ penal)

Stadion Grbavica. Glavni sudija: Dražen Marić (Bijeljina).

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Jašarević, Kosorić, Cocalić, Galić, Mekić, Drljo (Šehić), Santos, Beganović, Amoah (Hodžić), Krpić (Hajdarević).

SLOBODA: Bukvić, Šubert, Jusić, Kapetanović, M. Osmić (Bekić), Maksimović, Alić (Delić), Mehmedović (Vošnjak), Kurtalić (Komazec), J. Osmić, Pervan (Husejinović).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti