06.05.2024.
HomeNovostiOdređena mjera pritvora uhapšenima u akciji ''Market''

Određena mjera pritvora uhapšenima u akciji ”Market”

Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine u predmetu Slaven Radinković i drugi i donio rješenje kojim je prema osumnjičenima Slavenu Radinkoviću, Jovanu Šumanu, Igoru Zariću i Damjanu Tepiću određena mjera pritvora. 

Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode, odnosno od 19.2.2023. do 19.3.2023. godine ili do nove odluke Suda, saopćeno je iz Suda Bosne i Hercegovine.

Mjera pritvora određena je zbog postojanja kako općeg tako i posebnog pritvorskog razloga, odnosno bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Kao neosnovan odbijen je prijedlog za određivanje mjere pritvora prema navedenim osumnjičenim zbog posebnog pritvorskog razloga propisanog članom 132. stav 1. tačka c) ZKPBiH, odnosno bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Istim rješenjem odbijen je kao neosnovan prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom Borisu Grujiću.

Navedena lica osumnjičena su za počinjenje krivičnog djela organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, saopćeno je iz Suda BiH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti