12.06.2024.
HomeNovostiTuzla: Jedna osoba lišena slobode zbog posjedovanja opojnih droga i oružja

Tuzla: Jedna osoba lišena slobode zbog posjedovanja opojnih droga i oružja

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a, Sektor kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su jučer, postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretresanje stana i kuće u Tuzli, korisnika D.P. iz Tuzle, rođen 1991.godine, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Radi se o djelima iz člana 238. stav. 1 Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine – Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, člana 371. stav 1. KZ Federacije Bosne i Hercegovine – Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i člana 210a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Nedopušteni promet akciznih proizvoda, i to: dva veća pvc. paketa sa osušenom biljnom materijom koja asocira na opojnu drogu, dva vakum pakovanja pvc. folije u kojima se nalazi biljna materija koja asocira na opojnu drogu, jedan paketić od pvc. folije u kojem se nalazi bijela materija koja asocira na opojnu drogu, jedan manji pvc. paket sa osušenom biljnom materijom koja asocira na opojnu drogu, tri ručne bombe sa tri odvojena upaljača, puška – tzv. dobošar, okvir za pušku sa municijom, 38 komada municije kalibra 7,62, 23 veće vreće u kojima se nalazi biljna materija koja asocira na duhan (ukupne mase oko 127 kg), deset šteka namotanih cigareta duhana, sedam električnih mašinica za motanje duhana, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem naprijed navedenih krivičnih djela.

Licu D.P. je zbog sumnji u počinjenje navedih krivičnih djela, po nalogu dežurne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona (KTTK-a) oduzeta sloboda, te će isti nakon kriminalističke obrade uz Izvještaj biti predat u nadležnost Tužilaštva TK-a, dok će u dijelu istrage koji se odnosi na nedopušteni promet akciznih proizvoda dalje radnje preduzimati službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Regionalni ured Tuzla, saopćeno je iz MUP-a TK.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti