21.06.2024.
HomeNovostiBh. medicinar osumnjičen da je potkradao pacijente u domu

Bh. medicinar osumnjičen da je potkradao pacijente u domu

Njegov posao bio je da se brine i pomaže starijima, ali ih je, umjesto toga, sedirao i pljačkao, prenosi njemački Bild priču o Dervišu B. (26), medicinskom tehničaru iz Bosne i Hercegovine, osumnjičenom da je potkradao štićenike gerijatrijskog doma u Vupertalu, gdje je radio.

I dok je on uhapšen na osnovu jednog slučaja, 60-godišnje pacijentkinje doma, javni tužilac je naredio da se provjere i svi drugi slični slučajevi u ovom domu.

Cijeli slučaj je prijavio upravnik doma, koji je rekao da je informacije o svemu dobio od drugih medicinskih tehničara.

Naime, ispostavilo se da se bh. medicinski tehničar hvalio kolegama šta je uradio, a oni su ga prijavili rukovodstvu doma.

Konkretno, trenutno je fokusu slučaj 60-godišnje pacijentkinje, nakon čega je sve i otkriveno, ali navodno je Derviš B. pričao kolegama da je to radio i ranije. Ova pacijentkinja je bila toliko sedirana lijekovima, da je pala sa hodalicom, koju je koristila. Policija je uhapsila osumnjičenog nakon kratkog saslušanja svjedoka.

I ostale, navodne žrtve ovog medicinskog tehničara biće saslušane i pregledane, jer niko od njih nema bilo kakve vidljive povrede, za razliku od posljednje žrtve, koja je pala od sediranosti.

Ukoliko se optužbe dokažu i on bude osuđen, očekuje ga ozbiljna zatvorska kazna jer je riječ o teškoj krađi i nanošenju opasnih tjelesnih povreda.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti