03.05.2024.
HomeSportAmir Spahić dobio novu ulogu u reprezentaciji BiH

Amir Spahić dobio novu ulogu u reprezentaciji BiH

Trener pionira Slobode i bivši trener prvog tima Amir Spahić, postao je novi pomoćni trener U-19 selekcije Bosne i Hercegovine.

Spahić će tako nakon više od 3 godine rada u U-17 nacionalnoj selekciji u budućnosti biti dio stručnog štaba U-19 reprezentacije BiH. Radiće uz selektora Maria Ivankovića.

Drago mi je što su u savezu prepoznali moj dugogodišnji kvalitetan rad. Nakon što sam radio u U-17 selekciji prekomandovan sam u U-19 selekciju, što smatram zaista jednim iskorakom u karijeri. Nadam se nastavku dobrih rezultata koji su bili u prethodnoj selekciji. U-17 reprezentaciji želim sreću i plasman na Evropsko prvenstvo” – istakao je Amir Spahić za sajt FK Slobode.

Spahić je dosada u karijeri kao trener Slobodinih pionira dva puta osvajao državno prvenstvo BiH. Predvodio je juniore Slobode do finala Kupa BiH, a čak tri puta su završili kao drugoplasirani tim omladinske U-19 Premijer lige BiH. Spahić je prethodne sezone bio i šef stručnog štaba Tuzlaka, a trenutno radi kao trener U-15 selekcije.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti